Eerste Algemene Ledenvergadering ZMf juni 2023

Eerste Algemene Ledenvergadering ZMf juni 2023

20 juni 2023
19.30 uur - 22.00 uur

  • Organisatie: ZMf

Leden van ZMf zijn van harte welkom op onze ledenvergaderingen. Dit zijn er twee per jaar; een in juni en een in oktober. Daar mag je meedenken en praten over actuele onderwerpen die spelen op het vlak van natuur en in milieu in Zeeland. Liever alleen luisteren, dan kan natuurlijk ook. Leden die meer dan 1 jaar lid zijn krijgen ook stemrecht. Zo kun je meebeslissen over het beleid en koers van ZMf. Kom dus ook en zet deze datum alvast in je agenda!

Datum:

20 juni 2023

Tijd:

19.30 uur – 22.00 uur
Inloop vanaf 19.00 uur

Locatie:

ZB Bibliotheek (Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg)
Auditorium Beltje Wolff

Aanmelden of afmelden

Aanmelden kan via de knop hieronder.

Je kan via die knop ook makkelijk afmelden en de geagendeerde stukken accorderen of een van de andere opties aanvinken. Maar liefst zien we je aanmelding tegemoet!

Heb je nu al vragen voor in een van onze ledenvergaderingen, meld ons die dan alvast in het aanmeldformulier. Om de vergadering vlot te laten verlopen, kunnen wij die dan voorbereiden en tijdens vergadering beantwoorden.

Let op: Als wij geen aan- of afmelding van je ontvangen gaan wij ervan uit dat je instemt met de voorgelegde documenten en voorgestelde bestuurswijzigingen.

Aan/afmelden

Agenda en andere vergaderstukken

Vind hieronder de stukken die aan bod komen tijdens de ledenvergadering:

Agenda ALV 20 juni 2023 
Verslag ALV 18 oktober 2022
Jaarverslag 2022 (concept)

Thema: ‘BioBlitz in Middelburg of hoe citizen science kan bijdragen aan onze kennis over (stads)natuur’

Tijdens de algemene ledenvergadering op 20 juni aanstaande lanceren we de eerste echte ZMf-BioBlitz in Middelburg. Een BioBlitz is een event dat focust op onderzoek van de biodiversiteit binnen een vastgesteld gebied binnen een afgebakende tijd. Een BioBlitz kan enkele uren, 24 uur, een weekend of zelfs een jaar duren (bv. 2000-soortenjaar). Die van ons duurt maximaal één uur!

BioBlitz is een vorm van burgerwetenschap (citizen science). Burgerwetenschap is om verschillende redenen van cruciaal belang: het kan burgers actief in contact brengen met kwesties die hun dagelijkse gezondheid en de kwaliteit van hun lokale omgeving beïnvloeden, het kan hen helpen begrijpen hoe wetenschap werkt, het kan hen in staat stellen actie te ondernemen en het kan de wetenschap zelf verbeteren.

Deze BioBlitz doen we in samenwerking met het Lectoraat Data Science van HZ University of Applied Sciences, met Gert Jacobusse en stadsecoloog Bas Wattel. Gert vertelt bij de start van de Blitz wat zijn afdeling zoal doet met verzamelde data, de bedoeling is van onze avond en hoe het werkt. Daarna gaan we op stap met Bas Wattel. Met de smartphone in de hand de binnenstad van Middelburg in. Ga mee en help de wetenschap meer te weten te komen over natuur in de stad. Na afloop presenteren we de resultaten plenair op het grote scherm!

Terug naar agenda

Eerste Algemene Ledenvergadering ZMf juni 2023

Kousteensedijk 7, Middelburg, Netherlands