Tips voor de Toekomst voor recreatie: Werk aan natuurbeleving

Tips voor de Toekomst voor recreatie: Werk aan natuurbeleving

Een mooie groene omgeving is aantrekkelijk. Als je de natuur op je terrein brengt en die de ruimte geeft creëer je een natuurbeleving waar je klanten mee blijft trekken.

Foto: Ons Buiten: www.onsbuiten.nl

Hoe doe je dit?

Gasten zijn op vakantie steeds vaker op zoek naar de natuur. Door te investeren in de natuurbeleving, trek je gasten naar je toe. Investeren in natuurbeleving doe je door natuur een duidelijke plek te geven op jouw bedrijf. Werk bijvoorbeeld met landschapselementen als hagen, bomenrijen, houtwallen of poelen. Kies ervoor tegels te vervangen voor gras of plant een voedselbos. Zo help je niet alleen de natuur, maar ook jezelf: bomen zorgen voor schaduw in hittegolven en groen houdt watervast bij hevige regenval. Je bent dan meteen bezig met biodiversiteit, klimaat en de beleving van het regionale DNA.

Wie ging je voor?

Vakantiepark De Meerpaal in Zoutelande transformeerde een groenstrook in een voedselbos. Hiermee vergroten ze de biodiversiteit en geven ze hun gasten een mooie natuurbeleving. Toeristische Ondernemend Zeeland (TOZ), ging in gesprek met De Meerpaal over het voedselbos.

Naar de video >>>

 

 

Terug naar alle tips