Tips voor de Toekomst voor recreatie: Ga aan de slag met biodiversiteit

Tips voor de Toekomst voor recreatie: Ga aan de slag met biodiversiteit

De biodiversiteit in Nederland heeft het buitengewoon zwaar. Alle hulp is dus belangrijk. Wees daarom niet alleen gastvrij voor je gasten, maar onthaal ook insecten, vogels en andere dieren door je bedrijf of terrein zo in te richten dat ook zij zich welkom voelen.

Hoe doe je dit?

Het vergroten van de biodiversiteit in Nederland is een maatschappelijk doel waar we allemaal baat bij hebben. Het uitvoeren van een biodiversiteitsscan is hierin de eerste stap. Met een biodiversiteitsscan krijg je inzicht in je huidige situatie en advies over concrete acties.

Een biodiversiteitsscan kun je aanvragen bij Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Ook Impuls Zeeland biedt mogelijkheden om de biodiversiteit op jouw toeristisch bedrijf te vergroten. Vraag naar de mogelijkheden.

Wie ging je voor?

Cityhotel Wood vindt duurzaamheid een belangrijk thema. Zij ontwikkelde samen met ZMf en OEST een bomenplan. Met dit plan doneren zij een vaste bijdrage bij bepaalde activiteiten van gasten. Met die bijdragen planten ze bomen in een stuk bos in de buurt van Ritthem.

Lees meer over het bomenplan >>>

 

Terug naar alle tips