Onderwater fotosafari

Onderwater fotosafari

Je kijkt over het water. Het licht op de golven schittert fel in je ogen. Er scheren meeuwen over, ruziënd en krijsend om een gevangen krabbetje. In de verte zie je de witte driehoekige zeilen van een zeilboot die lekker schuin hangt in de wind. Maar wat schuilt er eigenlijk onder dat zilverkleurige wateroppervlak van de Zeeuwse deltawateren?

Er gaat een wereld voor je open

Je hebt ze vast al wel eens gezien bij de Oosterschelde; zeehonden met hun nieuwsgierige grijze snuiten? Of de vinnen van bruinvissen die op de zoveel tijd even boven water steken als ze voorbij zwemmen? Maar wist je ook al dat er haaien voorkomen? En dat de enige koraalsoort die Nederland rijk is, te vinden is in de Oosterschelde! Er gaat een wereld voor je open onder het wateroppervlakte van de deltawateren in Zeeland.

Onder water zonder natte voeten

Wil je zonder nat te worden de bijzondere onderwaterwereld van de Zeeuwse wateren beleven? Duik dan in onze onderwater-fotosafari! De ervaren duiker Roel van der Mast maakte net aan het wateroppervlakte of op grotere diepte de mooiste beelden van wonderlijke vissen en andere zeedieren.

Tags:

Vragen of tips?

Profiel Eric Mahieu

Eric Mahieu

Programmamanager Deltawateren