Teamlid Eric Mahieu

Eric Mahieu

Eric Mahieu

‘Natuur is altijd in beweging’ – juist op de plekken waar de natuur dynamisch is gebeuren de mooiste dingen. In Zeeland kun je niet om het water heen, van polderslootjes tot onze fantastische grote wateren. Waar de strijd tegen de elementen nog zichtbaar is en we toch een veilig leefgebied voor onszelf lijken te hebben gecreëerd.

Onze deltawateren maken deel uit van een uniek gebied binnen Europa. Voor natuur, maar ook voor onszelf. Ecologisch én economisch. Maar ook de waarde die wij zelf voelen. De schoonheid en de identiteit die het geeft. Binnen ZMf heb ik de eer om voor die waarde te mogen gaan staan, waarde die ik zelf voel en dagelijks bewonder. Dat ik me daar nu vanuit ZMf voor mag inzetten, zoekend naar kansen, samenwerkingen, manieren om die te laten zien én haar te beschermen maakt me trots.

Verder ben ik vooral van het type ‘met je poten in de klei’. Theorie is belangrijk, maar begrijpen hoe dingen werken doe je ook door simpelweg te doen. Ik woon in de polder waar ik huis en tuin zo ecologisch mogelijk heb ingericht, aan een stukje natuurbeheer doe, me inzet voor bijen en wespen en pogingen doe op een circulaire manier m’n eigen voedsel te kweken. Veel gaat goed en sommige experimenten falen keihard. En die insteek zorgt ervoor dat ik er volop van kan genieten om bezig te zijn met natuur, natuurlijke systemen én dit met anderen kan delen. Altijd blijven verwonderen en elke dag leren!

Profiel Eric Mahieu

Eric Mahieu

Programmamanager Deltawateren