De nieuwe Wantij: Inspiratie van de Thijs Kramerlezing, waar staan we nu?

De nieuwe Wantij: Inspiratie van de Thijs Kramerlezing, waar staan we nu?

De Thijs Kramerlezingen zijn in Zeeland een begrip. Met rust en aandacht luisteren naar inspirerende visies en filosoferen over natuur, milieu en maatschappij. Gedeputeerde en oud-medewerker van ZMf Thijs Kramer was een man met spraakmakende visies en een pionier in verbindingen leggen.

27 maart 2021

Zijn manier van denken verdient het om blijvend te worden uitgedragen. Dat kwam in elke lezing naar voren. Afgelopen jaar zou de zevende Thijs Kramerlezing zijn geweest. In navolging van zes eerdere edities die een groot succes waren Maar Covid-19 gooide aanhoudend roet in het eten.

Terugblikken en vooruitkijken

Wantij neemt voor de gelegenheid het stokje over met de vraag: De Thijs Kramerlezing. Waar staan we nu? Een terugblik, maar vooral vooruitkijken. Hoe gaan we in Zeeland verder met het verwezenlijken van een groen-blauwe Delta? Hoe om te gaan met de klimaatverandering? Hoe verbinden we mens met natuur? Wat is de toekomst voor de Zeeuwse havens? Interviews, filosofische beschouwingen, persoonlijke noten, afgewisseld met prachtige beelden van baanbrekende projecten die gerealiseerd zijn of worden: Plan Tureluur, Waterdunen, Groot-Saeftinghe. En natuurlijk de vraag: Hoe verder?

Lees de nieuwste Wantij

 

Foto: Loes de Jong

Tags: