Zeeuws bedrijf geeft het voorbeeld met grootste zonnedak van Nederland

Zeeuws bedrijf geeft het voorbeeld met grootste zonnedak van Nederland

Het zonnedak dat eind 2021 moet zijn geïnstalleerd op de terminaldaken van Verbrugge International in Vlissingen wordt het grootste van Nederland. Zeeland geeft daarmee het voorbeeld voor bedrijven om hun bedrijfsvoering drastisch te verduurzamen.

18 maart 2021

Met 140.000 zonnepanelen wordt het zonnedak bij Verbrugge een echte toonaangever, zelfs op mondiaal niveau. Verbrugge wil bovendien op haar loodsen in Terneuzen nog 60.000 panelen laten leggen en maakt plannen om te gaan werken met elektrische kranen. Het is een bewuste investering waarmee het bedrijf een enorme stap zet in vergroening en daarmee naar haar eigen toekomst.

Duurzaamheidsonderzoek ZMf en MaGRID

ZMf deed samen met MaGRID in 2015 al een duurzaamheidsonderzoek voor Verbrugge. Verschillende slimme energiebesparende maatregelen werden vanaf toen al doorgevoerd. Ook zonne-energie werd toen verkend. Destijds waren de daken van de loodsen nog niet geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Maar dat heeft Verbrugge, samen met KiesZon, ontwikkelaar van zonnestroomprojecten, nu weten op te lossen, zodat de weg vrij ligt voor de ontwikkeling van het enorme zonnedak.

Voorbeeld voor andere bedrijven

Het zonnedak bij Verbrugge is een voorbeeld voor andere bedrijven om ook duurzame stappen te zetten naar de toekomst. ZMf moedigt hen aan om bij hun investeringen verder te kijken dan de korte termijn. Een schone bedrijfsvoering is toekomstbestendiger. Dat betaalt zich terug. Aan je bedrijf en aan de kwaliteit van de omgeving van je bedrijf.

Lees ook het PZC artikel

 

Foto: Verbrugge International

Tags: