Win de Kringlogo prijs voor het meest circulaire burgerinitiatief van Zeeland

Win de Kringlogo prijs voor het meest circulaire burgerinitiatief van Zeeland

Ben jij betrokken bij een bewoners- of burgerinitiatief dat actief is op het gebied van circulariteit? Ding dan mee naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in Zeeland. Je wint hiermee een jaar lang gebruik van het Kringlogo en een symbolisch bedrag van 100 euro. Het winnende initiatief mag een jaar lang het Kringlogo in alle uitingen gebruiken en krijgt provinciale en landelijke publiciteit.

29 november 2022

Circulaire projecten die door burgers of bewoners worden opgezet zijn op andere waarden gericht dan geld of kosten. Het gaat bij dit soort initiatieven vooral om het creëren van maatschappelijke meerwaarde.

Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedsel in een lokale, gesloten kringloop te krijgen of om een gezamenlijk wormenhotel in de buurt op te starten. Andere initiatieven die actief zijn om afval te voorkomen, te recyclen of samen producten te delen, als een auto of gereedschap, kunnen ook meedingen naar de prijs.

Deze initiatieven zijn inspirerend en dienen als voorbeeld voor andere burgers en bewoners die zelf ook aan de slag willen gaan. Daarom zet ZMf het leukste, mooiste of innovatiefste burgerinitiatief extra in de spotlights tijdens de Week van de Circulaire Economie.

De landelijk campagneweek Week van de Circulaire Economie vindt plaats van maandag 6 februari t/m zaterdag 11 februari 2023 en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de circulaire economie. Tijdens deze week zullen wij via onze kanalen aandacht besteden aan de winnaars.

Wil je jouw project opgeven of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt, neem dan contact met ons op via info@zmf.nl. Beantwoord in je mail a.u.b. de volgende vragen:

  • Naam initiatief?
  • Naam contactpersoon?
  • Kun je één of twee voorbeelden noemen van circulaire activiteiten van het initiatief?
  • Wat maakt dit initiatief zo succesvol?
  • Wanneer is het initiatief gestart?
  • Met wie of welke partijen wordt het initiatief uitgevoerd?
  • Wordt het initiatief geheel of gedeeltelijk door vrijwilligers uitgevoerd
  • Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken?

De Kringlogo prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties. Opgeven kan tot en met 13 januari 2023.

Tags: