Week van de Circulaire Economie 2021

Week van de Circulaire Economie

Tijdens de Week van de Circulaire Economie, van maandag 1 tot zaterdag 6 februari 2021, laten professionals zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt met een eigen evenement. Bezoekers kunnen hiervan leren en zich erdoor laten inspireren.

21 januari 2021

Door heel Nederland worden circulaire initiatieven en voorbeelden in de schijnwerpers gezet. Koplopers ontmoeten elkaar. Starters krijgen tips en trick aangereikt waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Misschien krijg jij ook de smaak te pakken. Samen maken we het verhaal rond. Tijdens de week van de Circulaire Economie zijn er verschillende evenementen. Hieronder worden ze toegelicht.

Webinar Circulair Onderwijs

Datum: dinsdag 2 februari
Tijd: 15:30 – 17:00 uur
Deelname is gratis

Week van de Circulaire Economie onderwijs

 

 

 

 

 

 

 

Spark the Movement en de Natuur en Milieufederaties nemen docenten van het voortgezet onderwijs mee naar de wondere wereld van de circulaire economie en hopen deze docenten te inspireren dit thema op te pakken in hun lessen. Nooit eerder waren de uitdagingen die we als mensheid onder ogen moeten zien zo intens en complex en eveneens waren nooit eerder de (technische) mogelijkheden om wereldwijde verandering te bewerkstelligen zo groot. Bij ons leidt dat tot de vraag: hoe gaan we daarmee om in de klas?

Dit webinar is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties (met een actieve bijdrage van ZMf), Spark the Movement en Circulair Friesland

Aanmelden

Webinar Circulair Ondernemen

Datum: dinsdag 2 februari
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Deelname is gratis

Week van de Circulaire Economie ondernemen

 

 

 

 

 

 

 

Goed geld verdienen in een circulair Nederland. Een groeiende groep ondernemers experimenteert met nieuwe modellen voorbij het kortetermijndenken. Zij vinden dat bedrijven een positieve bijdrage zouden moeten leveren aan de samenleving en de planeet. In deze meet-up gaan we aan de hand van een drietal fragmenten uit de Tegenlichtaflevering ‘Goed geld verdienen’ in gesprek over de ondernemer van de toekomst. Dat gesprek voeren we met dit panel: Hoogleraar Jan Jonker, auteur Shinta Oosterwaal, Bork (sloop-, recycling- en saneringsbranche, Hoogeveen) en Aarden (duurzame maatkleding, Arnhem).

Dit webinar is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties.

Aanmelden

 

Circulaire Inspiratie – Opening circulariteitenkabinet

Datum: donderdag 4 februari
Tijd: 16:30 – 18:00 uur
Deelname is gratis

Week van de Circulaire Economie inspiratie

 

 

 

 

 

 

 

Overdonderend. Verrassend. Innovatief. Dit is een webinar van superlatieven. Laat je inspireren door circulaire hoogstandjes. 12 producten hebben een ereplek gekregen in onsCirculariteitenkabinet. Uit elke provincie één. Wees welkom bij de feestelijke opening. Ontmoet de makers. Doe mee aan de Circulaire Quizen maak kans op een circulaire prijs?

Dit webinar is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties.

Aanmelden

 

Webinar Circulair Koken

Datum: vrijdag 5 februari
Tijd: 12:00 – 13:15 uur
Deelname is gratis

Week van de Circulaire Economie koken

 

 

 

 

 

 

 

Welkom kookliefhebbers met een groen hart! Wil je minder voedselverspilling? Tips om duurzamerte kopen en te koken? Geïnspireerd worden om met lokaleingrediënten aan de slag te gaan? Kom dan virtueel bij ons aan tafel. Kijk in de pannen van onze live kokende circulaire kok Gerard Voskuilen en zijn studenten op het ROC Friese Poort Sneek.

Dit webinar is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties.

Aanmelden

 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op deweekvandecirculaireeconomie.nl

 

 

Tags: