Webinar: Natuurvriendelijk Isoleren

Webinar: Natuurvriendelijk Isoleren

Wil je jouw huis isoleren en verduurzamen om energiekosten te besparen? Dan is het essentieel om ook rekening te houden met medebewoners – de beschermde diersoorten die hun thuis bij jou hebben gevonden. Vaak zitten ze nét op plekken waar jij aan de slag wilt. Graag nodigen we je uit om ons webinar ‘Natuurvriendelijk isoleren’ bij te wonen. Hoe kun je jouw woning verduurzamen en tegelijkertijd bewoonbaar houden (of maken!) voor onze kwetsbare medebewoners?

25 juli 2023

Afbeelding webinar Natuurvriendelijk Isoleren

Ontdek hoe je jouw huis natuurvriendelijk kunt isoleren

Het isoleren van je huis brengt risico’s met zich mee voor kwetsbare diersoorten, zoals bijvoorbeeld de gierzwaluw, huismus en de dwergvleermuis. Ze sneuvelen tijdens de verbouwing, of raken dakloos. Doordat veel gebouwen niet meer toegankelijk zijn voor onze medebewoners, worden deze diersoorten steeds zeldzamer. Daarom hebben ze nú bescherming nodig! Om daarvoor te zorgen is ook de Wet Natuurbescherming in het leven geroepen. Deze wet is specifiek opgesteld om diersoorten te beschermen, ook bij isolatie- en bouwprojecten. Tijdens dit webinar op dinsdag 12 september geven we je tools om jouw huis natuurvriendelijk te isoleren.

In dit webinar

  • Een deskundige vertelt over de beschermde soorten en de Wet Natuurbescherming met betrekking tot na-isolatie.
  • Verwachtingen rond de invoering soortenmanagementplan (SMP)
  • Hoe werkt natuurvriendelijk isoleren?
  • FMF Handleiding voor Natuurvriendelijk Isoleren met praktische tips & trucs.
  • Voorbeelden van passende maatregelen.

Aanmelden

Ben je benieuwd naar dit webinar? Meld je dan aan via onderstaande button. De webinar is op dinsdag 12 september van 19:30 tot 21:00 uur.

Aanmelden

 

De handleiding ‘Zo isoleer je natuurvriendelijk’ is een initiatief van de Friese Milieu Federatie en het Herstelprogramma Biodiversiteit Fryslân in samenwerking met de Brabantse Milieufederatie.

Tags: