Voedselbos Beheerlyckheid zoek nieuwe mede-eigenaren en aanpakkers

Voedselbos Beheerlyckheid zoek nieuwe mede-eigenaren en aanpakkers

De start-up van Voedselbos Beheerlyckheid is bijna afgerond en de initiatiefnemers maken zich op voor de volgende fase; Scale-up! In 2020 zijn ze begonnen met hun avontuur op een mooi stuk landbouwgrond van 14,3 ha in de buurt van Brouwershaven (Schouwen-Duiveland). In de eerste fase is de basis van het bedrijf neergezet. Dit betekent dat ze land hebben, kantoor- en opslagruimte, landbouwmaterieel, een composttoilet en een stroomaansluiting. Daarnaast hebben ze de hoofdstructuur van het inspiratiebos en de rest van het land gerealiseerd.

18 januari 2024

De volgende fase is het verder aanleggen van het bos en het realiseren van oogsten. Daarvoor zijn ze nu op zoek naar ondernemende mensen, die een groot voedselbos ontwikkelen als een gave kans en uitdaging zien.

Kennismakingsmiddag

Dus ben of ken jij iemand die actief wil bijdragen en talent heeft voor landschapsbeheer? Of het superleuk vindt om mensen te enthousiasmeren? Wil jij of ken jij iemand die onderdeel wil zijn van een geweldig avontuur vol duurzaamheid, klimaatadaptatie, eerlijk eten, biodiversiteit en fun? Die dat wil doen binnen een bedrijf waarbij de natuur centraal staat en een nieuw economisch model wordt ontwikkeld?  Schrijf je dan in voor de kennismakingsmiddag. Dan vertellen zij je alles over het project en de op te richten coöperatie.

Datum

Zaterdag 10 februari 2024

Tijd

De Kennismakingsmiddag start om 13.00 uur

Locatie

Voedselbos Beheerlyckheid
Hoogenboomsweg 11, Brouwershaven

Belangstelling?

Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar info@beheerlyckheid.nl.

Aansluitend op de kennismaking zullen onder leiding van Meer Bomen Nu ook boompjes (zaailingen) worden geplant. Van harte welkom om mee te helpen (is vrijblijvend).

Tags: