Vergezichten in nieuwe Wantij

Vergezichten in nieuwe Wantij

‘In deze Wantij staan veel verhalen van mensen die mij aan het denken zetten en die me inspireren. Verkennend, soms moedig in kwetsbaarheid en allen met de intentie om daadwerkelijk bij te dragen aan een gezonde aarde. En dat delen we met elkaar‘, zegt ZMf-directeur Ira von Harras als inleiding op het nieuwe nummer van Wantij, dat als titel ‘Vergezichten’ meekreeg.

7 december 2021

Ze doelt dan bijvoorbeeld op het initiatief van ‘de Ambassade van de Noordzee’ om ook niet-menselijke entiteiten een stem te geven, zoals de bruinvissen in de Oosterschelde. Het zoute water speelt sowieso een rol in deze Wantij. Want is zeewier het voedsel van de toekomst? Kunnen schorren als klimaatbuffers dienen? Wist je trouwens dat de helft van de Zeeuwse natuur onder water ligt?

Boeren van de toekomst

Een ander vergezicht zijn de ‘glowfarms’, ook wel het boeren van de toekomst genoemd en een startup van twee studenten uit het programma Finding Roots waar ook ZMf aan deelnam. Een ander vergezicht is om boeren te belonen voor meer biodiversiteit op hun land, wat op een symposium waar ZMf bij betrokken was, gelanceerd werd. Het laatste vergezicht dat in Wantij beschreven wordt is langs welke weg de Zeeuwse industrie de transformatie naar de toekomst maken kan.

Laagste voetafdruk tot nu toe

Wantij besluit met de voetafdruk van het jongste ZMf-lid, Nika Scheepers, de laagste tot nu toe in deze rubriek: 1 hectare! Lees het volledige artikel over Nika Scheepers hier.

 

Naar Wantij ‘Vergezichten’