Stappenplan voor een gezamenlijke inkoopactie energiemaatregelen

Stappenplan voor een gezamenlijke inkoopactie energiemaatregelen

Veel woningeigenaren denken na over het energiezuiniger maken van hun huis. Of dat nu is vanwege het milieu, hoge gasprijzen, comfort, gepland onderhoud of de toekomstige generatie. Het is alleen best lastig om te beginnen en om een goed aanbod te vinden uit alle mogelijkheden. De NMF ontwikkelde daarom een handig stappenplan om gezamenlijk energiemaatregelen in te kopen.

18 december 2023

Samen optrekken

Samen met je buurtgenoten een inkoopactie opzetten, heeft nog meer duurzaam effect en financiële voordelen. Daarnaast krijgen mensen die de maatregelen zelf niet kunnen realiseren zo ook een kans om aan te haken. Bij een inkoopactie koop je tegelijk met je buurtbewoners energiemaatregelen in bij een leverancier. Denk aan groene daken, (natuurlijke) vloerisolatie, zonnepanelen of warmtepompen. Door de grotere partijen die je hiermee kunt afnemen, kun je vaak een interessanter prijsaanbod krijgen, dan wanneer iedereen dit voor zichzelf koopt.

Stappenplan als leidraad

Iedereen kan een inkoopactie organiseren! Een individuele buurtbewoner, een groep bewoners, gemeenten of andere enthousiastelingen. Ben jij actief in je buurt of ken je iemand die veel mensen kent en hart heeft voor de wijk? Ga dan aan de slag om een inkoopactie op te zetten. Het stappenplan van NMF kan daarbij een leidraad zijn.

Naar het stappenplan

Extra hulp nodig?

Wil je naast het stappenplan extra hulp bij het organiseren van een inkoopactie? Neem dan contact op met ZMf. Wij denken graag met je mee!

Tags:

Neem contact met ons op!

Profiel Bibian Scheepstra

Bibian Scheepstra

Projectleider Circulaire Economie en Energietransitie