Save the date voor Biodiversiteit bij bedrijven: dat leeft!

17 oktober 2019

Save the date voor Biodiversiteit bij bedrijven: dat leeft!

Op donderdagmiddag 28 november 2019, vanaf 13.30 uur, organiseren ZMf en Stichting Landschapsbeheer Zeeland in samenwerking met Vitaal Sloe en Kanaalzone een masterclass in het Communicatiecentrum van Dow Chemical bij Terneuzen. Het thema van de bijeenkomst is: Biodiversiteit bij bedrijven: dat leeft! Aansluitend is er een borrel en een speeddate met groene adviseurs. Dat inspireert om zelf aan de slag te gaan.

 

Successen en vooruit kijken

Samen met dagvoorzitters Ira von Harras, directeur van ZMf en Cees Pille, secretaris PORTIZ ontdekken we de waarde van natuur op en om bedrijven en zoomen we in op de succesvolle resultaten die het Interreg project 2B Connect in Zeeland heeft voorgebracht. We kijken vooruit naar de kansen die er nog volop liggen voor biodiversiteit bij bedrijven in onze provincie en de vele voordelen die dat voor het bedrijf en de omgeving heeft.

Winstpunten

Biodiversiteit is de graadmeter van ons ecosysteem. Een grote verscheidenheid aan flora en fauna betekent een gezonde leefomgeving, ook voor de mens. Maar de biodiversiteit heeft het zwaar. Daarom werken we al vier jaar aan het INTERREG project 2B Connect, om meer biodiversiteit bij bedrijven te krijgen. Waarom daar? Vaak is de ruimte rondom bedrijfsgebouwen relatief rustig. Planten en dieren kunnen er prima een thuis vinden. En natuur op je bedrijf heeft veel meer winstpunten: vaak bespaart natuur je geld en een ‘groene’ en bewuste bedrijfsvoering maakt je een aantrekkelijke werkgever.

Dus zet 28 november in je agenda en word ook enthousiast! Wil je je al aanmelden? Dat kan via deze link.

Tags: