Roompot presenteert groenplan aan partners 2B Connect

10 oktober 2018

Roompot presenteert groenplan aan partners 2B Connect

Beach Resort in Nieuwvliet-Bad maakt werk van biodiversiteit. De duinen en de kust zijn als inspiratie gebruikt bij het ontwikkelen van het Roompotpark.

Zo is er afgelopen jaar op het park streekeigen beplanting toegepast, passend bij de verschillende sferen op het park van duingebied tot polderlandschap en zijn verschillende faunavoorzieningen aangebracht als nest- en vleermuiskasten, bijenhotel en houtrillen. Om dit extra onderstrepen is op 9 oktober een informatiepaneel onthult in aanwezigheid van de partners van het  INTERREG project 2B Connect.

Aan dit project doen 26 Belgische en Nederlandse instanties mee, waaronder Roompot als eerste recreatiebedrijf. De Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) en St. Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) zijn in Zeeland trekkers van het project. Het doel is om bedrijventerreinen groener te maken en de biodiversiteit te versterken. Het resultaat van samenwerking is zeker zichtbaar op Beach Resort Nieuwvliet-Bad en het mooie is dat ze nu ook op andere parken, als die in Kamperland, werk gaan maken van biodiversiteit. Het publiek gaat hier steeds meer om vragen en zeker kinderen zijn enthousiast.

Tags: