Project ‘Postcoderoos in Versnelling’ in afrondende fase

Project ‘Postcoderoos in Versnelling’ in afrondende fase

Het project ‘Postcoderoos in Versnelling’, waarvan het Zeeuws Klimaatfonds de trekker is, wordt dit najaar afgerond. De inzet was om in twee jaar 35 postcoderoosprojecten in Zeeland te (helpen) realiseren. Dat is door corona en de wijziging in de stimuleringsregeling zelf niet helemaal gelukt. Desondanks zijn de resultaten beslist de moeite waard.

25 november 2021

Er zijn binnen het project 29 projecten in Zeeland ondersteund en gerealiseerd (waarvan er enkele nog afgerond moeten worden). In totaal is er hiermee ruim 2 Megawattpiek aan zonnepanelen bijgekomen. De totale projectinvesteringen door de leden bedraagt in totaal zo’n 2,3 miljoen euro. Alles bij elkaar een mooi resultaat.

Daar komt bij dat er, vooral door de oprichting van het Zonne Collectief Zeeland (ZCZ), een krachtige projectorganisatie is ontwikkeld. Dat maakt de ontwikkeling van nieuwe projecten een stuk eenvoudiger. Project ‘Postcoderoos in Versnelling’ is mede mogelijk gemaakt door een financiële impuls van de Stichting Zeeuwse Publiek Belangen.

Meer informatie:  

www.zeeuwsklimaatfonds.nl/postcoderoos-in-versnelling

Tags: