Opleiding: Moestuincoach in Zeeland

Opleiding: Moestuincoach in Zeeland

In het programma ‘Jong Leren Eten’ werken het Rijk, Provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kinderen en jongeren structureel meer in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren (0-18 jaar) leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Om dit te realiseren zijn er onder andere verschillende moestuincoaches actief die bijvoorbeeld moestuinieren op het schoolplein, gastlessen verzorgen en/of een bezoek brengen aan de moestuin met de klas. In de provincie Zeeland zijn zij nu daarom ook op zoek naar Moestuincoaches die scholen graag willen begeleiden in dit traject.

20 april 2023

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Doe dan mee met de opleiding ‘Moestuincoach’.

De opleiding

Deze opleiding wordt georganiseerd door Jong Leren Eten Zeeland, Velt en IVN Natuureducatie. De opleiding bestaat uit een praktijkgericht trainingsprogramma van 4 dagen door professionele lesgevers van Velt en IVN Natuureducatie. De lessen vinden plaats op vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

  • Vrijdag 8 september
  • Vrijdag 22 september
  • Vrijdag 13 oktober
  • Vrijdag 10 november

Na de opleiding

Wanneer de opleiding is afgerond ga je aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang omtrent moestuinieren. Dit doe je als vrijwilliger, of met een vergoeding die je zelf met de school/kinderopvang afstemt.

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleiding, kosten en inschrijving? Kijk dan op de website van IVN Natuureducatie.

IVN Natuureducatie

Tags: