Oosterscheldeweek 2019

9 september 2019

Oosterscheldeweek 2019

Wind in je haren
Zilt op je lippen
Slik onder je voeten
Zand tussen je tenen
Water tegen je huid
Zon in je ogen

Dat is de Oosterscheldeweek in een notendop!

Nationaal park Oosterschelde

Wist je dat de Oosterschelde met haar enorme hoeveelheid water het natste en grootste nationaal park is van Nederland? Het landschap is er altijd in beweging door het getij. Vloed brengt voedselrijk water het gebied in. Onder wateroppervlak gaat de enorme kleurenpracht van het waterleven schuil. Bij eb vallen platen en slikken droog en kunnen vogels en andere dieren eten vinden en uitrusten. De kenmerkende inlagen en kreken achter de dijken omzomen de Oosterschelde en bieden voedsel en rustplaatsen voor dieren en een uitgelezen mooie natuur voor ons om van te genieten.

Kostbaar gebied beschermen

De Oosterschelde is een kostbaar gebied, dat goed beschermd moet worden. Daar werkt Nationaal Park Oosterschelde aan. Maar van een nationaal park moet je ook kunnen genieten. Er is zoveel moois wat heel veel mensen nog nooit hebben gezien. Dat willen we met iedereen delen. Tijdens de Oosterscheldeweek laat het park zich ontdekken door jou! De leukste geheimen en mooiste plekjes boven en onder water.

ZMf denkt mee

ZMf is sinds de oprichting van het Nationaal Park Oosterschelde in 2002 nauw betrokken bij deze organisatie. Sinds enkele jaren is onze directeur Ira von Harras er bestuurslid en sinds kort ook onderdeel van het dagelijks bestuur van het nationale park. Zo kunnen we van heel dichtbij meekijken naar en meedenken over hoe we het Nationaal Park Oosterschelde zo goed kunnen beschermen en zo mooi mogelijk kunnen maken en houden.

Bijzondere activiteiten

In de week van 7 tot en met 14 september 2019 zijn er in, op en rond de Oosterschelde meer dan 60 leuke en bijzondere activiteiten te doen voor jong en oud. Wat dacht je van een natte laarzentocht over de slikken en schorren, een zeehondensafari of kajakken door de geulen langs de platen. Of ga snorkelen, strandjutten en vleermuizen spotten in de nacht. Ben je moe en voldaan van alle actie? Trakteer jezelf dan op zilte zaligheden tijdens een proeverij en zoek de rust op in een ontstress-sessie. Kijk voor alle activiteiten, data en tijden op de ontdekkaart

Kijk voor meer informatie op de website van Nationaal Park Oosterschelde

Tags: