Oogstvrijwilligers voor zaailingen gezocht

Oogstvrijwilligers voor zaailingen gezocht

Meer Bomen Nu van Urgenda en Plan Boom van ZMf willen meer bomen in Nederland en in Zeeland om de biodiversiteit te helpen en het klimaatprobleem tegen te gaan. In december vorig jaar deden we in het kader van Plan Boom al een oproep voor oogstbegeleiders, die willen helpen met de coördinatie van het oogsten van kleine boompjes. Met succes, want we kregen heel wat aanmeldingen daarvoor. Nu kunnen we dus ook daadwerkelijk zaailingen gaan oogsten! Doe je mee?

25 januari 2022

Meer Bomen Nu wil door heel Nederland 1 miljoen kleine boompjes oogsten en weggeven aan iedereen die ons land en onze provincie wil helpen te vergroenen. Daarom is ze op zoek naar oogstvrijwilligers om zoveel mogelijk zaailingen te verzamelen. Deze geoogste zaailingen worden onder andere opgehaald door de tientallen plantlocaties die zich in de zomer bij Meer Bomen Nu hebben gemeld voor de boompjes. Dit zijn uiteenlopende projecten: van achtertuinen en buurtbossen, voedselbossen tot buurtverenigingen die de natuur in hun wijk een boost willen geven.

Oogstlocaties

Zo wordt er op 5 februari geoogst in Elderschans te Aardenburg en op 12 februari werken we op Landgoed het Watergat in Renesse. Ook in Gemeente Sluis zijn er nog twee locaties waar geoogst gaat worden.

Kom een dagje helpen!

Alle hulp is welkom, dus kom gezellig een dagje meehelpen!
Meld je aan via deze link
Of neem contact op met Marga Witteman via email: zeeland@meerbomen.nu

Meer weten?

Wil je meer weten over de actie Meer Bomen Nu? Kijk dan op https://meerbomen.nu/meerbomennuzeeland/

Tags: