Laat je gemeente weten dat je kernenergie geen goed idee vindt

Laat je gemeente weten dat je kernenergie geen goed idee vindt

WISE, die werkt aan een schone energie revolutie, is een actie gestart om inwoners de gelegenheid te bieden om hun gemeente te laten weten dat ze geen kerncentrale in de buurt willen en kernenergie geen goed idee vinden. De actie volgt op een marktconsultatie van KPMG in opdracht van de Tweede Kamer, die aan provincies (en die weer op hun beurt aan gemeenten) vraagt of ze belangstelling hebben voor een kerncentrale in hun regio.

20 april 2021

Voor het aanpakken van de klimaatcrisis in de RES wordt kernenergie vaak genoemd als mogelijke oplossing. Echter, volgens WISE is kernenergie niet de oplossing en leidt het juist af van het zoeken van echt duurzame energiebronnen. Nieuwe kernenergie technieken ontwikkelen kost heel veel tijd, terwijl er geen seconde te verliezen valt bij het tegengaan van de klimaatproblemen. Ook ZMf vindt het verstandiger om te investeren in hernieuwbare energietechnieken en niet door te gaan op de oude weg, die erg gevaarlijk en vervuilend is en heel erg kostbaar.

Brievenactie

Daarom roept WISE op om je gemeente aan te schrijven en haar te laten weten dat je geen kerncentrale in jouw regio wil en dat kernenergie geen houdbare oplossing is. Dus klim ook snel in je pen en deel dit bericht en roep anderen op om ook hun stem te laten horen!

Meedoen

 

Foto: wisenederland.nl

Tags: