Korte film: De Westerschelde – Levensader

Korte film: De Westerschelde - Levensader

In de nieuwe korte film van ZMf Westerschelde – Levensader vertelt Ira von Harras, directeur van ZMf, over de Westerschelde. Een van de drukst bevaren aanvoerroutes voor scheepvaart ter wereld, maar nog belangrijker, de basis van ons ecosysteem en een bron van leven, voor mens en natuur. Tenminste, dat zou ze moeten zijn. Want er gaat nog veel mis in en rond deze rivier. We gebruiken en vervuilen haar en putten haar uit. Hoe veranderen we dit mooie en onmisbare water, van het ‘afvoerputje’ in een levensader?

14 september 2023

Als we de Westerschelde gezond willen maken, zodat ze weer onze levensader wordt, zullen we beter voor haar moeten gaan zorgen. De minidocumentaire van ZMf vertelt een kort maar krachtig verhaal over de Westerschelde, de druk die erop wordt uitgeoefend, de staat waarin ze verkeert en over de noodzaak om de natuur te betrekken en als uitgangspunt te nemen in alles wat we in, op en rond haar doen. Daarom wil ZMf in een dialoog verder zoeken naar mogelijkheden en oplossingen voor een natuurinclusieve industrie.

De Westerschelde - Levensader

Bekijk de mini- docu van ZMf over de Westerschelde. Die vertelt een kort maar krachtig verhaal over hoe het met onze Westerschelde is, welke druk er op haar ligt en de onbalans tussen wat we van haar vragen en wat we haar teruggeven. Tijd voor meer natuurinclusief denken en handelen.

Bekijk de film

Film by the Sea

De Westerschelde – Levensader was ook te zien in Cinecity Vlissingen tijdens het jaarlijkse filmfestival Film by the Sea, dat plaats vond van 8 tot en met 17 september 2023. Onze korte film werd getoond voorafgaande aan de Zeeuwse film ‘De Nieuwe Kust’. In totaal zijn de films 3 keer te zien geweest tijdens de week van Film by the Sea.

Tags: