Jongeren met expositie #7 op festival EEF

Jongeren met expositie #7 op festival EEF

Op zaterdag 18 juni 2022 exposeren jongeren van het project Finding ROOTS hun fotoserie #7 op het Eindeloos Eiland Festival (EEF) en gaan hierover in gesprek met festivalbezoekers. Het kunstproject #7 (Seven Generations) is een initiatief van kunstenaar en fotograaf Rem van den Bosch. Samen met de jongeren werkte hij aan deze nieuwe fotoserie.

2 juni 2022

Seven generations

Kunstenaar en fotograaf Rem van den Bosch liet zich voor het kunstproject #7 inspireren door het gedachtengoed van de Haudenosaunee, een inheems volk uit Noord-Amerika. Zij dragen uit dat wij de wereld ‘slechts’ in bruikleen hebben. Ze geloven dat we bij iedere politieke en maatschappelijke beslissing die we nemen, moeten bedenken wat de consequenties ervan zullen zijn voor onze kinderen in de komende zeven generaties. De reis die Rem maakte en zijn onderzoek resulteerde in een foto-expositie en documentaire #7 (Seven Generations).

Rem startte ook de social media campagne #7 om meer bewustzijn te creëren over onze impact op de aarde. Afgelopen voorjaar werkte hij met de jongeren van Finding ROOTS aan een nieuwe fotoserie. Centraal stond de vraag ‘Is wat ik doe ook goed voor zeven generaties na mij?’ Hun ideeën, opvattingen en gevoelens legde Rem van den Bosch vast op beeld. De foto’s zijn op festival EEF te zien én festivalbezoekers worden door de jongeren zelf ook op de foto gezet.

Samen impact maken

Finding ROOTS is een actieprogramma voor Zeeuwse jongeren over authentiek leiderschap en duurzaamheid. Het programma focust op positieve verandering, samen leren en werken aan een duurzame toekomst.

Finding ROOTS is een coproductie van ZB Bibliotheek van Zeeland en ZMf in samenwerking met Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt de Provincie Zeeland.

Tags: