Hulp gezocht voor organisatie gratis boompjes uitdeelactie

Hulp gezocht voor organisatie gratis boompjes uitdeelactie

Wie komt ons helpen met het opzetten en uitvoeren van een gratis boompjes uitdeelactie voor de Zeeuwse particuliere tuin? De uitdeelactie die we in 2023 al eerder organiseerden was een groot succes. We deelden toen 18.000 gratis boompjes uit. Dat willen we in 2024 weer doen! We streven er dit keer naar om zelfs 20.000 gratis boompjes uit te delen. Dat geeft de biodiversiteit in Zeeland een enorme boost!

25 maart 2024

De uitdeelactie maakt onderdeel uit van Plan Boom. Ons streven is om in Zeeland in de komende jaren 380.000 bomen te planten, voor iedere Zeeuw een boom! Handen uit de mouwen dus voor een nieuwe uitdeelactie.

Blij met boompjes

Het gaat om een uitdeelactie waarbij we diverse inheemse boompjes en struikjes gratis uitdelen vanuit diverse afhaallocaties. Afgelopen jaar hadden we in elke gemeente een afhaallocatie. Vorig jaar hebben we 4000 mensen blij gemaakt met in totaal 18.000 boompjes. Dit jaar willen we ruim 20.000 boompjes weggeven. Met nog meer bomen kunnen we nog meer tuinbezitters blij maken en de natuur in de steden en dorpen versterken. Want als de bomen en struiken groter worden zorgen ze voor schaduw tijdens hete zomers, helpen ze water vast te houden als buffer in tijden van grote droogte. Daarnaast zijn het echte CO₂ stofzuigers en maken ze de lucht schoon en gaan ze het klimaatprobleem tegen.

Gezocht: enthousiaste projectassistent

Voor de nieuwe uitdeelactie zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om te organiseren en te regelen, zodat de 20.000 gratis boompjes ook dit jaar weer soepel bij hun nieuwe eigenaren terecht komen. Je fungeert dan als projectassistent voor de uitdeelactie. We zoeken iemand met enige administratieve, communicatieve en organisatorische ervaring. Het is geen ingewikkeld werk, maar het is wel handig als je taalvaardig bent en het leuk vindt om met mensen te communiceren; zoals met tuinbezitters, vrijwilligers van de ophaallocaties en deelnemende gemeenten. Melissa Ernst van ZMf coördineert de actie en zij zal nauw met je samenwerken in de organisatie en uitvoering.

Praktische informatie

De periode waarvoor we hulp zoeken loopt van mei t/m december 2024. In september vindt de zeer populaire bestelronde plaats. Eind november en begin december volgt de afhaalronde waarbij alle bestellers hun boompjes kunnen ophalen. In deze periodes is het voor de organisatie een drukkere tijd. Het gaat gemiddeld om 6 uur per week. Deels kan er vanuit huis gewerkt worden, maar je bent ook welkom om te werken vanuit ons circulaire kantoor in Middelburg, in ZB Bibliotheek van Zeeland. Een financiële vergoeding voor je hulp is zeker bespreekbaar.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op met Melissa Ernst via email mernst@zmf.nl of bel even naar 06 12483494. Wij kijken al uit naar onze samenwerking!

Tags: