Herenboerderij Goes zoekt jou!

Herenboerderij Goes zoekt jou!

Ben je ook vaak aan het dubben in de supermarkt? Wat is nou echt duurzaam? Biologisch? Hoe help ik de wereld nou het beste als simpel individu?  Een lastig dagelijks dilemma. De oplossing? Een eigen circulaire ‘Herenboerderij’. Klinkt ingewikkeld? Absoluut niet. Laat ons het uitleggen.

22 maart 2022

Herenboeren uit Goes

(foto: v.l.n.r. Initiatiefnemers Jacques Roumen, Lenneke van der Linden, Huub Beelen, Elly Vree Egberts, Wouter van der Pijl, Marcel Izeboud)

Herenboerderij

Een Herenboerderij is een coöperatie van ongeveer 200 leden, die samen eigenaar zijn van de boerderij en met de boer, die in loondienst komt, de koers uitzetten. De meeste leden zijn lid voor hun hele huishouden. Op 20 hectare wordt groente, fruit, eieren en (voor wie willen) vlees en vleeswaren geproduceerd op natuurinclusieve, duurzame wijze op een professioneel gemengd bedrijf. Biodiversiteit wordt gestimuleerd. Meewerken is niet verplicht maar helpt wel. En is bovendien ook hartstikke leuk. Bij een smaakvol diner voor familie of vrienden kun je over ieder product op tafel alles uitleggen!

De weg van grond tot mond is zeer kort, geen verpakking, geen voedselverspilling. Wat je van dichtbij haalt is niet alleen lekker, maar ook duurzaam en zorgt voor veel plezier bij jong en oud. Bij andere boerderijen zien we dat veel leden meer doen dan wekelijks hun tasje voedsel ophalen. Ze zijn echt bij het boerenbedrijf betrokken, doen vrijwilligerswerk of volgen workshops. Zie jij je ook al helemaal opleven in deze setting? Lees dan snel door.

Herenboerderij heren boeren lokaal voedsel

Hoe werkt dit?

Leden leggen eenmalig 2.000 Euro in voor de oprichting en de realisatie van hun boerderij (1 persoonshuishoudens betalen 1.000 Euro). Stap je na 3 jaar uit dan krijg je je inleg terug zodra een nieuw lid gevonden is. Het geld dat nodig is om de Herenboerderij te draaien brengen de leden bijeen via contributie. Dit is ongeveer 8 euro per week per persoon voor een groente/fruitpakket en ongeveer 12 euro per week per persoon voor een groente/fruit & vleespakket. En besef wel: voor dit bedrag heb je dus dagelijks kakelvers, duurzaam, natuurgedreven circulair eten zonder plastic. En misschien belangrijker: kopzorgen minder, zowel moreel als in de supermarkt. De coöperatie heeft geen winstoogmerk, blijft er geld over dan kunnen de leden besluiten te investeren of de contributie te verlagen.

Enthousiast en interesse?

Heb je interesse in het concept van de herenboerderij en wil je hier meer over weten? Dan popelen wij om jou enthousiast te maken met ons hele verhaal op 11 april om 19.30 uur in Hof Welgelegen bij de wijk Aria aan Pykeswegje 3 in Goes.

Meld je svp aan door te mailen naar goes@herenboeren.nl. Je krijgt dan een link toegestuurd waarmee je je kan opgeven.

Meer informatie?

Er bestaan al 14 Herenboerderijen in Nederland en er zijn er ca. 40 in oprichting.
Meer info op www.goes.herenboeren.nl en www.herenboeren.nl
Ook voor aanvullende vragen kun je daar terecht.

Tags: