Groen schoolplein voor 13 Zeeuwse scholen

Groen schoolplein voor 13 Zeeuwse scholen

Dit jaar ontvangen 13 Zeeuwse scholen geld van de Provincie en gemeenten om hun grijze schoolplein om te toveren naar een groene en natuurrijke leeromgeving. Zij starten binnenkort met het traject waarbij ze aan de slag gaan met het ontwerp en de uitvoering van een groen plein. Ze worden hierin begeleid door IVN Natuureducatie. In het kader van Plan Boom ontvangen alle 25 scholen, ook diegene die niet geselecteerd zijn, een bomenvoucher ter waarde van 400 euro van Waterschap Scheldestromen en ZMf.

23 april 2024

De scholen die een financiële bijdrage ontvangen om hun schoolplein te vergroenen zijn: KC Heidepoort in Heikant, Herman Faukeliusschool in Middelburg, De Bergpadschool in Grijpskerke, CBS De Rank in ’s-Gravenpolder, De Twijn in Terneuzen, Helcherseeschool in Scharendijke, OdyZee in Kloetinge, Ravenstein in Vlissingen, St. Jozefschool in Vlissingen, Omnis Kindcentrum de Linden in ’s-Gravenpolder, De Horizon in Rilland, Nobelhorst in Hulst, Samenwerkingsschool de Stroming in Middelburg en OBS De Zuidwesthoek, HBC de Wereldwijzer en Pr. Beatrixschool in Goes.

Creatiever, meer bewegen en minder pesten

In de afgelopen jaren zijn al bijna veertig scholen vergroend en daar komen nu dertien nieuwe scholen bij. Debby Boers, projectleider bij IVN: ‘Groene schoolpleinen dragen bij aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Ze worden creatiever, pestgedrag neemt af en ze bewegen meer. Daarnaast zorgt een groen plein ook voor meer biodiversiteit in de buurt en ontstaat er minder wateroverlast.’ Dit jaar worden voor het eerst 13 vouchers uitgedeeld. Boers: ‘We zijn blij dat we nog meer schoolpleinen gaan vergroenen. Op die manier krijgen straks alle kinderen in Zeeland de kans om in een groene omgeving op te groeien.

Naar 400.000 extra bomen in Zeeland

Alle 25 scholen die een aanvraag indienden, ontvangen voor hun inzet vier bomen van Waterschap Scheldestromen en ZMf om hun schoolplein groener en mooier te maken. Deze actie is onderdeel van Plan Boom, een initiatief van ZMf en St. Landschapsbeheer Zeeland. Met het planten van deze bomen wil het Waterschap in samenwerking met ZMf een stapje richting de klimaatdoelen zetten. Daarnaast geven de bomen de leerlingen ook schaduw op warme dagen. Met het project Plan Boom wil ZMf in totaal 400.000 nieuwe bomen aanplanten in Zeeland. De afgelopen 3 jaar zijn er in kader van Plan Boom in Zeeland al ruim 100.000 bomen aangeplant.

Tags: