Groen en duurzaam kiezen

Groen en duurzaam kiezen

Duurzame en groene thema’s spelen – gelukkig – een belangrijke rol tijdens de Tweede Kamerverkiezingen deze maand. Meer informatie over de duurzame ambities van partijen kun je o.a. hier vinden:

8 maart 2021

De duurzame kieswijzer is een initiatief van ASN-bank en De Wereld van Morgen.

MVO Nederland heeft de verkiezingsprogramma’s beoordeeld op de thema’s van de nieuwe economie, o.a. echte prijzen, biodiversiteit en groene energie.

Kies klimaat! kijkt naar het stemgedrag van de zittende partijen in de afgelopen periode.

ProVeg formuleerde tien maatregelen voor de transitie naar een duurzaam, eerlijk en gezond voedselsysteem en legde deze maatregelen voor aan een groot aantal politieke partijen.

Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft de effecten op de leefomgeving van zes verkiezingsprogramma’s doorgerekend. Dat doen zij op aanvraag.  Helaas hebben maar zes partijen van die gelegenheid gebruik gemaakt.

Het Voedselkabinet heeft een speciale podcast opgenomen met Teun van der Keuken. Ze leggen de tien grootste partijen langs de voedselmeetlat. Daarbij kijken ze o.a. naar beleid op voedselverspilling, biologische of kringlooplandbouw als doelstelling en een goede prijs voor de boer.

Zullen we met elkaar een sterke stem laten horen voor natuur, klimaat en toekomst?!

Tags: