Even stil zijn en daarna herrie maken voor het klimaat

Even stil zijn en daarna herrie maken voor het klimaat

Ondanks corona blijft de klimaatcrisis de grootste bedreiging van onze tijd. Onze aandacht daarvoor mag geen moment verslappen. Dat geldt ook voor de overheid. Daarom werd er op zondag 14 maart opnieuw aan de bel getrokken met het Klimaatalarm.

15 maart 2021

Ook in Middelburg was het klimaatalarm te horen. De Markt stond (coronaproof) vol met betogers die van zich wilden laten horen. Tijdens het officiële alarm vroegen de demonstranten met potten, pannen en andere lawaaimakers aandacht voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. ZMf directeur Ira von Harras riep in haar speech op om, voordat de herrie zou losbarsten, juist even stil te zijn en je bewust te worden van de urgentie van het klimaatalarm. Haar oproep volgde op de speech van Barbara Oomen die de nadruk legde op de klimaatcrisis. Oomen constateerde dat er tussen al het gekwetter in deze verkiezingstijd maar weinig geluid is voor natuur, biodiversiteit en klimaatverandering. En dat we dus vooral zouden moeten stemmen op partijen die het klimaat bovenaan hebben staan. Daniel, 10 jaar oud, deed vanuit YESC (Young Energy Society Challenge) een ontroerende oproep aan de generatie die nu aan de maatschappelijke knoppen zit om haar verantwoordelijkheid te nemen. Hij stelde dat de mensen die nu regeren er over ruim 50 jaar niet meer, zijn generatie wel. Die moet met deze wereld nog heel lang verder.

Even stil zijn en bewust worden van de urgentie van het Klimaatalarm

ZMf directeur Ira von Harras sprak tijdens het Klimaatalarm 2021 in Middelburg. Ze riep op om, voordat de herrie zou losbarsten, juist even stil te zijn en je bewust te worden van de urgentie van het klimaatalarm.

15 maart 2021

Eerlijke oplossingen

Het klimaatalarm vraagt concrete maatregelen van de overheid om met échte en eerlijke oplossingen te komen voor het herstel van het klimaat. Ze moet erop toezien dat vervuilende bedrijven hun verantwoordelijk nemen om te verduurzamen.

Meer weten?

Wil me meer weten over de motieven van het klimaatalarm? Kijk dan op www.klimaatmars2021.nl

Tags: