Plantenruilmarkt Westerzicht

Plantenruilmarkt Westerzicht

Op zaterdag 22 juni organiseerden we een kleine planten(ruil)markt in Westerzicht. In het kader van het project Klimaatadapatatie Zeeland betrekken we buurtbewoners bij het vergroenen van hun wijk. We willen dat groen meer gaat ‘leven’ in de buurt. Door een grotere betrokkenheid krijgt natuur er meer kans en kunnen de bewoners genieten van een groene wijk die meer klimaatbestendig is.  

Op de plantenruilmarkt konden bewoners stekjes van planten uit hun tuin ruilen met die van andere buurtbewoners. Een leuke gelegenheid om over natuur en planten in de wijk te praten met elkaar en om elkaar aan te steken met het ‘plantjesvirus’,. Daarnaast gaven we ook tientallen plantjes gratis weg om mensen te stimuleren hun tuin daarmee (verder) te vullen. Zo deelden we bijvoorbeeld leuke en langbloeiende planten uit als ooievaarsbek, zonnehoed, salvia, klokjesbloem, lavendel, oregano en beemdkroon.

De markt was een succes. Bewoners waren aangenaam verrast en gingen tevreden naar huis om hun plantjes in de grond te zetten.
Westerzicht is weer wat groener en kleurrijker geworden!