Zeeuwse filmpremière ‘Closing the Loop’

10 september 2018

In het kader van de Dag van de Duurzaamheid worden op 10 oktober om 19.30 uur fragmenten uit de documentaire ’Closing the Loop’ vertoond in het Auditorium van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

’Closing the Loop’, geregisseerd door Graham Sheldon, is een optimistische film over innovatieve oplossingen voor wereldwijde problemen. De film en het gesprek zijn in het Engels. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden via secretariaat@dezb.nl.

Gastspreker
Speciale gast is Professor Wayne Visser, verbonden aan de Antwerp Management School. In de film acteert hij als presentator.

Circulaire economie
De kernboodschap van ‘Closing the Loop’ is dat de overgang naar een circulaire economie niet alleen noodzakelijk en urgent, maar ook heel goed mogelijk is. Pioniers laten ons in de film zien dat het kan. De term circulair verwijst naar de noodzakelijke verandering van onze huidige take-make-waste lineaire economie naar een circulaire economie, gebaseerd op kringlopen en behoud van grondstoffen (ook wel de zero waste- of cradle-to-cradle-economie genoemd).

Strategieën
Ter ondersteuning van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en met name doelstelling 12 inzake verantwoorde consumptie en productie, onderzoekt de documentaire vijf belangrijke strategieën voor het bereiken van circulariteit: verminderen, hergebruiken, recycleren, vernieuwen en opnieuw uitvinden. De film laat dit zien met voorbeelden uit Europa, Latijns-Amerika en Afrika, omlijst met inzichten van experts van onder meer het World Economic Forum en de universiteiten van Cambridge en Harvard.

De vertoning van de film ‘Closing the Loop’ is een gezamenlijk initiatief van Switch, de digitale etalage energie (energiezeeland.nl), ZMf (Zeeuwse Milieufederatie), ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Europe Direct.

Nieuwsberichten