Terugblik Het VernieuwersLAB

21 januari 2019

Vorige week was de Week van de Circulaire Economie! Van maandag 14 t/m vrijdag 18 januari 2019 organiseerde Nederland circulair! een landelijk programma.

Tijdens deze week openden koplopers die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die graag aan de slag willen met de circulaire economie.

Wat deden wij?
ZMf is initiatiefnemer van het VernieuwersLAB. Deze unieke groep kwam tijdens de ‘Week van de Circulaire Economie’ bij elkaar en boog zich over een paar Zeeuwse duurzaamheidsuitdagingen.

Het VernieuwersLAB is een creatieve broedplaats bestaande uit ongeveer veertig impactmakers in Zeeland bestaande uit midden- en klein bedrijf, overheid, industrie, studenten. Vorig jaar hebben we tijdens de Week van de Circulaire Economie een kick-off bijeenkomst gehouden waarbij deze mensen op ambitie en nog zonder concrete agenda bij elkaar kwamen om gezamenlijk te gaan werken aan dé transitie in Zeeland. Deze sessie werd ingeleid met een inspirerend verhaal van Emiel van der Vijver van Voedselbron Graauw: https://www.voedselbrongraauw.nl/ Zijn thema was de rode draad van de sessie.

‘Op vrijdag 18 januari 2019 sloten we de Week van de Circulaire Economie af met een krachtige sessie van het VernieuwersLAB. Talenten uit Industrie, NGO’s, onderwijs, overheid en bedrijven werkten aan duurzame oplossingen. voedselbos Graauw was mega inspirerend! Alles wat we bedachten stond in relatie tot dat mooie initiatief. Het maakte me in en in gelukkig dat alle vernieuwers het algemeen belang voorop hadden staan. En dat daarna bleek dat eenieder er zelf ook echt wat aan heeft. Wat een collectieve wijsheid.’ – Ira von Harras

‘Volgens mij wat het een geslaagde sessie afgelopen vrijdag, de thema's plastic en landbouw/ voedsel deden het prima! De kracht van het vernieuwerslab is out of the box denken, en bij energie lukt mij dat moeilijker; ik zit er al 16 jaar midden in, zelfs in de weekends. Misschien dat ik juist daarom zoveel plezier beleefde aan de thema's die buiten mijn eigen kennisgebied liggen.’ – Gerrit Rentier

Voor vragen:
Natasha Poposka: projectleider Circulaire Economie & Duurzaamheid ZMf
Ira von Harras: directeur ZMf aanjager systeemdenken en Circulaire Economie
Meer over ZMf en dit thema kunt u hier vinden.

Nieuwsberichten