Steun voor de 15e Nacht van de Nacht

16 mei 2019

Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober voor de 15e keer georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Traditioneel op de laatste zaterdagavond en –nacht van oktober, waarop de klok een uur teruggaat en de nacht een uur langer is.

Met deze campagne willen we aandacht vragen voor het klimaat en energiebesparing op licht, met als doel de hoeveelheid lichtvervuiling in Nederland te verminderen. Ook diverse ambassadeurs steunen de doelstellingen van de nacht zoals Andre Kuipers, Vincent Bijlo, Govert Schilling, Marga Hoek, Maurits Groen, Jacqueline Cramer en Ingmar Heijtze. Zie www.nachtvandenacht.nl/ambassadeurs-van-de-nacht/

Ook jouw steun kunnen we goed gebruiken. Wil je iets betekenen voor de Zeeuwse Nacht van de Nacht door bijvoorbeeld een nachtactiviteit te organiseren? Leuk! Een activiteit organiseren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het organiseren van een nachtwandeling, het vertellen van een nachtverhaal, zingen van liederen over de nacht, voordragen van nachtpoëzie of een nachtelijke vaartocht. Om ideeën op te doen, kun je de inspiratiegids raadplegen op de landelijke website.

Nieuwsberichten