Speciale presentatie over de film WAD

31 augustus 2018

Tijdens het festival Film by the Sea geeft Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis) een lezing over het Waddengebied met fragmenten uit zijn film Wad, die laten zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. Leden van de ZMf krijgen een mooie korting; een toegangskaart kost 6,50 euro in plaats van de reguliere 10,00 euro!

De natuur en dynamiek van de Nederlandse kust blijft boeien!
Het spel tussen land en zee kenmerkt Zeeland. Vloed en eb wisselen elkaar af en creëren zo de unieke natuur die Zeeland rijk is. Filmmaker Ruben Smit heeft die unieke natuur gefilmd in dat andere deel van Nederland waar de zee zijn grote invloed uitoefent: het Waddengebied.

WAD brengt een ode aan het Waddengebied; zo zag je het wad niet eerder. Alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en de seizoenen komen samen in één adembenemende film.

Ruben Smit: 'Het Waddengebied verdiende al jaren een echte, goede natuurfilm. Al voor de Nieuwe Wildernis liep ik met het idee om deze film te maken. Het waddengebied is rauw en puur – al zijn schoonheid. Soms moesten we wel drie keer terug voor dat ene mooie shot waarvan we wisten dat het er was maar het zo moeilijk was om het te maken. Maar als het er dan is… dat is zo gaaf. Mijn doel is om een film te maken die leest als een goede roman; geen sprookjes, maar de rauwe pure schoonheid van de Nederlandse natuur.’

Van de sterrenhemel tot de zeehond
WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.

Nieuwe leden die zich voor 10 september aanmelden via info@zmf.nl ontvangen als welkomstcadeau een gratis toegangskaart voor WAD!

Locatie

  • Waar:            Cinecity XL, Spuikomweg 1 Vlissingen
  • Wanneer:     Maandag 10 september 2018
  • Tijd:               Inloop 19.00 uur
  • Voor wie:      Leden ZMf
  • Entree:          €6,50 (normale prijs €10)
  • Aanmelden:  U kunt zich hier aanmelden.

Nieuwsberichten