Schelde Delta levend klimaatlaboratorium

30 januari 2019

Het januarinummer van Wantij, hét tijdschrift over natuur en milieu in Zeeland, is verschenen. Het gaat over de kandidatuur van de Schelde Delta voor een UNESCO Geopark. Heel Zeeland valt daaronder, samen met de Brabantse Wal en een groot deel van de Belgische provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Het UNESCO Geopark in oprichting heeft een actueel thema: klimaatverandering.

In Wantij staan de artikelen over wat een Geopark is, waarom de Schelde Delta een levend klimaatlaboratorium is, dat klimaatverandering van alle tijden is en de mensheid er nu een schepje bovenop doet. Ook worden verschillende zogenaamde Geosites beschreven zoals de groeve in Nieuw-Namen, de watervallen van Kruibeke en de Oosterschelde, aan de hand van de verschenen Landschapsatlas.

Daarnaast staan er interviews in Wantij over de verzilting en de gevolgen voor de landbouw en het werk van het NIOZ in Yerseke dat onderzoek doet naar bijvoorbeeld zeespiegelstijging en zandhonger.

Tenslotte krijgt de lezer een wandelroute langs de Walcherse watergangen cadeau en wordt de voetafdruk van Ro Koster van het architectenbureau RO&AD uit Middelburg gemeten.

U kunt hier de Wantij januari 2019 downloaden.

Nieuwsberichten