Rondleiding door buitenplaats Moesbosch

18 april 2018
Tijd:  13.30 tot 15.00 uur
Locatie:  Vlissingsestraat 28 in Koudekerke

Op 18 april organiseert IVN Walcheren een bijzondere rondleiding over de historische buitenplaats Moesbosch. Dit gebied is gedeeltelijk privébezit en normaal gesproken gesloten voor het publiek. In deze tijd van het jaar kleurt het bos wit van het beschermde plantje Daslook dat hier rijkelijk groeit en bloeit.

Enige kilometers ten noorden van Vlissingen, in een bocht van de weg naar Koudekerke ligt de historische buitenplaats Moesbosch. Deze buitenplaats staat voor het eerst op de kaart in 1750 maar het daartegenover gelegen Der Boede bestond al in de 14e eeuw in de vorm van een zogenaamde ridderhofstede.

De villa van Moesbosch wordt sinds de 18e eeuw bewoond door de familie Van Doorn en is nog steeds in diens bezit.

Bij het landgoed horen ook een grafkelder en een koetshuis, beiden staan op de monumentenlijst. Het bij de buitenplaats behorende bos is een uniek gebied. De gids vertelt u meer over de geschiedenis van deze buitenplaats en over alles wat er op dat moment groeit en bloeit. Een mooie gelegenheid om Moesbosch wat beter te leren kennen.

  • Datum en tijd: Woensdag 18 april is van 13.30 tot 15.00 uur 
  • Locatie: Vlissingsestraat 28 in Koudekerke. We verzamelen bij de oprit, daar kan eventueel ook een fiets of auto gezet worden.
  • Kosten: Volwassen betalen € 3,-  .Kinderen  t/m 12 jaar  € 1,50
  • Voor IVN leden is de toegang gratis. 
  • Aanmelden is niet nodig. 

Kijk ook voor meer informatie op www.ivn.nl/afdeling/walcheren

Overige activiteiten