Recreatiezone Wolphaartsdijk

18 april 2019

De gemeente Goes heeft een ambitie geschetst voor de recreatie in Wolphaartsdijk. Begin maart hebben we een brief gestuurd naar de gemeente. Op dit moment mist een actuele visie van alle partijen voor het Veerse Meer (als de Zeeuwse Kustvisie).

Daar beginnen we met gemeentes, recreatie en natuurorganisaties pas net aan. Meer ruimtelijke kwaliteit kan de recreatiezone van Wolphaartsdijk zeker gebruiken, maar doordat we pas net de eerste stappen zetten bij de Veerse Meervisie en door het ontbreken van een integraal landschapsplan missen er essentiële elementen om juist de ruimtelijke kwaliteit te beschermen en versterken. Daardoor is het wat ons betreft ook onmogelijk om nu als gemeente een goed ontwikkelkader te schetsen voor nieuwe verblijfsrecreatieve ontwikkelingen.

En een aantal van deze ontwikkelingen vinden wij erg zorgelijk! Appartementengebouwen kunnen flinke consequenties hebben voor de ruimtelijke kwaliteit bij het Veerse Meer. En grote delen van de randen van het Veerse Meer bebouwen met huisjes is niet wenselijk voor natuur én voor de dagrecreanten. Lees hier onze brief.

Nieuwsberichten