Energie in de Etalage

De ZMf werkt mee aan het project ‘Energie in de etalage’ van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Dit project heeft de website www.energiezeeland.nl ontwikkeld. Dit is voor de Zeeuwse burger een digitaal startpunt naar websites over het thema energie, met diverse ‘dossiers’ als energiebesparing en (duurzame) energiebronnen. Daarnaast organiseert ‘Energie in de Etalage’ ook informatiebijeenkomsten en initiatieven om scholieren actief te betrekken bij het thema (duurzame) energie.

Op het websiteportaal ‘Energie in de Etalage’ is ook ruimte voor dialoog en interactie. Dus wilt u als Zeeuwse burger graag uw energie-initiatief onder de aandacht brengen, meldt u dit dan bij de ZMf (mernst@zmf.nl). Dit is een initiatief van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in samenwerking met ZMf en Provincie Zeeland.
Nieuw zijn de dossiers over wonen zonder aardgas, verkeer en vervoer, verduurzaming van sportverenigingen, energie en afval en duurzame festivals. In deze dossiers vindt u informatie over het onderwerp en ook aan het onderwerp gerelateerde boeken, tips en video's. Ook vindt u op de homepage nieuws-, agenda- en Twitter-berichten, boekentips en informatie voor spreekbeurten en presentaties voor kinderen en jongeren.

Daarnaast organiseert het project ‘Energie in de etalage’ informatiebijeenkomsten en een Energy Battle voor het voortgezet onderwijs in Zeeland.

Meer weten?
www.energiezeeland.nl

Voor meer informatie:
Melissa Ernst
06-12483494 of mernst@zmf.nl

Dossiers

Nieuwsberichten