Thijs Kramerlezing

Thijs Kramerlezing

Sinds 2008 organiseert ZMf tweejaarlijks de Thijs Kramerlezing. Het evenement bouwt voort op het gedachtegoed van de bezielende kracht van natuurbeschermer en bestuurder Thijs Kramer met als doel om te inspireren en te motiveren om aan te zetten tot concrete aanpak voor een mooi en duurzamer Zeeland.

Bron: dethijskramerlezing.nl

Thijs Kramer (1955, Schoondijke) was een kwart eeuw actief als belangenbehartiger voor de natuur. Hij werkte bij de ZMf vanaf de oprichting in 1985 tot zijn overstap naar Staatsbosbeheer in 2001. In 2003 werd hij voor de PvdA dagelijks provinciebestuurder. In augustus 2006 kwam hij tijdens een vakantie in Peking door een noodlottig ongeval om het leven.

Groen-blauwer Zeeland

Thijs was een man met inspirerende visies en spraakmakende ideeën over een beter, groen-blauwer Zeeland. Zo was Thijs geestelijk vader van plan Tureluur, een uitgebreid natuurontwikkelingsproject op Tholen en langs de zuidkust van Schouwen-Duiveland en nam hij initiatieven om de deltawateren gezonder te maken. Ook gaf hij een aanzet voor een antwoord op de gevolgen van de klimaatverandering in Zeeland.

Niet meer weg te denken

In 2008 nam ZMf, samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Zeeuwse Landschap, Provincie Zeeland en Rijkswaterstaat het initiatief voor de Thijs Kramerlezing. Sindsdien wordt deze iedere twee jaar gehouden, met groot succes, want alle voorgaande edities waren volgeboekt! Inmiddels is het symposium niet meer weg te denken uit Zeeland. Iedere Thijs Kramerlezing heeft een eigen thema en invalshoek, zoals Ruimte voor (klimaat)verandering, Zeeland, werkplaats en woning, Natuur Dichtbij en Havens moeten samenwerken en verbindingen leggen.

Bekijk de video

Aanmelden

Houd onze agenda in de gaten voor de aankondiging van de eerst volgende Thijs Kramerlezing.
Meld je aan via het formulier.
Kijk voor meer informatie op dethijskramerlezing.nl

Dit kun jij doen

Ook meehelpen om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen voor een mooi en duurzaam Zeeland? Dat kan! Kijk hier wat jij kunt doen!

 

Tags:

Vragen of tips?

Profiel Robbert Trompetter

Robbert Trompetter

Programmamanager Ruimtelijke ordening & landschap