De Nationale Postcode Loterij

In 2016 schenkt de Nationale Postcode Loterij een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen. Dat heeft de loterij bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De recordschenking is mogelijk dankzij de 2,7 miljoen trouwe deelnemers: van ieder lot gaat de helft naar het goede doel. Meer dan 100 goede doelen hoorden op welk bedrag zij dit jaar kunnen rekenen.

De Natuur en Milieufederaties ontvangen 2,25 miljoen euro. ‘Wij zijn ontzettend blij met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij voor ons werk aan een duurzaam en mooi Nederland', aldus voorzitter Joris Hogenboom van De Natuur en Milieufederaties. 'Hiermee kunnen wij veel mooie projecten realiseren. Deelnemers van de loterij bedankt!'

Projecten
De ZMf kan dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij de volgende projecten uitvoeren:

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 Miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 92 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. De Natuur en Milieufederaties, UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen.

Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld www.postcodeloterij.nl.

Zie ook:

Fotobijschrift:
Op de foto vlnr: Sonja Sars (Netwerksecretaris De Natuur en Milieufederaties), Michiel Verboven (Managing Director Nationale Postcode Loterij), Corinne Ellemeet (oud-netwerkdirecteur De Natuur en Milieufederaties) en Joris Hogenboom (Voorzitter De Natuur en Milieufederaties). Foto: Roy Beusker Fotografie