Teamlid Lineke Keizer

Lineke Keizer

Lineke Keizer

Het is leuk om bij een kleine organisatie te werken en op te komen voor natuur en milieu. In de huidige tijd, waar de nadruk vooral ligt op economie, is het nodig om juist ecologie niet te vergeten. In ons werk doen we aan belangenbehartiging. Politiek interesseert mij, dus dat komt goed van pas.

Binnen Zeeland ben ik o.a. projectleider van de GoodFoodClub. Goed en lekker eten vind ik belangrijk en dat we daarmee goed zorgen voor de generaties na ons is even belangrijk als noodzakelijk. De productie van gezonde voeding houdt nauw verband met een gezonde omgeving en de zorg daarvoor. Het ritme van dag en nacht is essentieel voor de natuur; mensen, dieren en planten vinden rust in de nacht. Het donker is noodzakelijk voor ons bestaan. Daarom ben ik ook heel trots dat ik als landelijk projectleider betrokken ben bij de Nacht van de Nacht van de Natuur en Milieufederaties.

Thuis doe ik natuurlijk aan het scheiden van afval en probeer ik zoveel mogelijk energie te besparen. Uiteraard ligt ons dak vol zonnepanelen. Vanuit het bedrijf van mijn echtgenoot zijn wij aangesloten bij het Zeeuws Klimaatfonds omdat we het belangrijk vinden om te investeren in onze omgeving. We wonen in een klein dorp in Oost-Zeeuws-Vlaanderen en door het ontbreken van openbaar vervoer zijn wij helaas aangewezen op twee auto’s.

In mijn vrije tijd wandel ik graag, in de polders rondom Graauw, maar ook heel graag hoog in de Alpen. Ik hou van de rust en de natuur. Ik ga overigens ook graag naar Antwerpen, bruisende stad, lekker cultuur snuiven en een pintje drinken…. Tripel Karmeliet!