Bestuurslid Roel Mooij

Roel Mooij

Roel Mooij

Mijn naam is Roel Mooij. Ik ben 62 jaar en woon vanaf 1978 in Zeeland, waar ook mijn kinderen zijn opgegroeid.

Ik ben dus onderhand een tamelijk Zeeuwse import-Zeeuw geworden. Van 1979 tot halverwege 2014 heb ik bij Provincie Zeeland gewerkt, waarvan 17 jaar als Coördinator Natuur en Landschap.

Naast de algemene afstemming van het beleid was met name de realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur in Zeeland mijn persoonlijke inhoudelijke taak. Inmiddels is in Zeeland ruim 6000 hectare nieuwe natuur aangelegd, waarmee er een werkelijke hoofdstructuur ontstaan is voor de typisch Zeeuwse natuurwaarden.

Vanuit mijn werk heb ik heel lang intensief samengewerkt met ZMf (en zelfs de voorlopers daarvan!). Ik hoop met mijn werkervaring en betrokkenheid een bijdrage aan het bestuur van ZMf te kunnen leveren waarbij er m.i. sprake moet zijn van een (soms lastige) combinatie van meedenken aan de voorkant maar ook kritisch volgen aan de achterkant. Daarnaast vind ik evenwichtige aandacht voor milieu & klimaat, natuur & landschap en planologie & leefomgeving passend bij de brede rol van ZMf in de Zeeuwse samenleving.