Bestuurslid Liesbeth Zonnevylle-Reigersman

Liesbeth Zonnevylle-Reigersman

Liesbeth Zonnevylle-Reigersman

Sinds 1985 woon ik in Zeeland. Via mijn werk als jurist bij het ministerie LNV en later beleidsmedewerker natuur en landschap (natuur- en milieueducatie) bij de Provincie Zeeland, kwam ik in contact met ZMf. Overtuigd van het belang van deze organisatie en de zaken waarmee zij zich bezighoudt, ben ik in 2013 lid geworden van het algemeen bestuur.

Ik waardeer ZMf zowel om haar ‘luis in de pels functie’, maar ook om haar streven om op andere manieren mensen bewust te maken van het belang van de natuur en het milieu en daarmee haar bereik te vergroten. Mijn vier kinderen hebben ervoor gezorgd dat ik jarenlang natuurouder was op hun school. De liefde voor de natuur is mij als kind door mijn vader en mijn grootmoeder met de paplepel ingegoten. Inmiddels heb ik twee kleindochters die me nog bewuster hebben gemaakt van het belang van een goed milieu.

Sinds 1 januari 2013 ben ik steeds meer vrijwilligerswerk gaan doen. Ik houd van afwisseling en denk dat ik door te opereren in heel verschillende netwerken mij het meest nuttig kan maken voor elk van die organisaties. Naast secretaris van de Raad van Bestuur van het Panorama Mesdag in Den Haag, ben ik ook lid van de Raad van Advies van het IVN in Zeeland. Naast besturen ben ik ook praktisch bezig met beheer van een landgoed in Drenthe. Ik tuinier heel graag (moestuin), fiets, wandel, lees en doe aan Pilates en yoga.