Bestuurslid Inez Flameling

Inez Flameling

Inez Flameling

Ik ben opgegroeid in Zierikzee en na allerlei omzwervingen door Nederland en buitenland weer teruggekomen naar Zeeland. Met mijn twee kinderen woon ik aan de Oosterschelde op Noord-Beveland. Ik ben blij dat mijn kinderen hier kunnen opgroeien, op het platteland en dicht bij de zee.​

Ook qua werk heb ik veel omzwervingen achter de rug; na mijn studie mariene biologie en een promotieonderzoek bij het Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek in Yerseke heb ik gewerkt bij Rijkswaterstaat en als zelfstandig ondernemer, met onder andere een duikbedrijf, journalistieke producties, natuureducatieactiviteiten en natuurreizen. Momenteel ben ik universitair docent bij het University College Roosevelt in Middelburg en heb daarnaast een filmbedrijf. Een leuke combinatie van lesgeven, projecten opzetten en films maken.

Zeeland is ooit een prachtig gebied geweest en is nog steeds mooi op veel plekken, maar heeft daarnaast natuurlijk ook te maken met de gevolgen van industrialisatie, toerisme en landbouw voor het landschap en de Zeeuwse natuur. Een kritische en actieve milieuorganisatie is dan ook hard nodig. Ik hoop met mijn bestuurslidmaatschap hier een bijdrage aan te kunnen leveren.