Bestuurslid Albert de Bruijn

Albert de Bruijn

Albert de Bruijn

Nooit gedacht dat de Zeeuwse wapenspreuk ‘Luctor et Emergo’ (ik worstel en kom boven) zo actueel zou worden. De Spanjaarden zijn allang afgedropen, evenals de zee achter dijk en dam. Nu worstelen we met milieu, energietransitie, duurzaamheid, biodiversiteit, landschap- en natuurbescherming en -‘Seelant, let op uw saeck’- de zeespiegelstijging.

Ik ben Albert de Bruijn, in het dagelijks leven landelijk innovatie-adviseur VO en MBO voor de CED-groep uit Rotterdam. Ik woon op Tholen en ben getrouwd met Rianne en heb kinderen en kleinkinderen. Hen (en hen niet alleen) wens ik vurig een veilige, gezonde, duurzame toekomst toe. Ik wens de Zeeuwse klei soortenrijkdom, knotwilgen en verantwoord ‘boeren’ toe. De Zeeuwse havens en industrie milieuwijsheid en de zee en Deltawateren een goede gezondheid. Vogels een goed thuis, windmolens veel wind en collectoren veel zon. En het landschap de eeuwige jeugd met talloze zonuren, verleidelijke Zeeuwse luchten en vergezichten.

ZMf loopt voorop bij de uitdagingen die zich aandienen en die nog zullen komen. Samen met de federatiegenoten de worsteling aangaan en – Zeeuwen zijn eigenwijs – te boven komen. Ik ben trots dat ik als lid van het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur van ZMf, vanuit mijn achtergrond in het onderwijs, de lokale en provinciale politiek en communicatie-ervaring, mijn steen kan bijdragen. Samen worstelen en samen boven komen.