Wie komt ons helpen met het organiseren van de uitdeelactie van gratis boompjes?

Wie komt ons helpen met het organiseren van de uitdeelactie van gratis boompjes?

Wie komt ons helpen met het opzetten en uitvoeren van een uitdeelactie van gratis boompjes? Wegens groot succes in 2021 gaan we deze actie herhalen! Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken om de gratis boompjes bij hun nieuwe eigenaars te krijgen!

31 mei 2022

ZMf zoekt praktische hulp voor de uitvoering van een nieuwe ronde van de uitdeelactie van gratis boompjes in het kader van Plan Boom. Plan Boom wil binnen een paar jaar in totaal 10 miljoen extra bomen planten in Nederland. In Zeeland streven we naar 380.000 bomen, voor iedere Zeeuw een boom!

12.000 Boompjes voor meer biodiversiteit

Het gaat om een actie waarbij we inheemse boompjes en struikjes (keuze uit 10 soorten) gratis uitdelen vanuit diverse afhaallocaties. De boompjes en struiken zijn bedoeld voor aanplant in Zeeuwse particuliere tuinen. Vorig jaar bleek de actie enorm populair en hebben we 6000 boompjes uitgedeeld, heel veel mensen blij gemaakt, en niet te vergeten de biodiversiteit een flinke boost gegeven. Dit jaar streven we ernaar om maar liefst 12.000 boompjes weg te geven! We hopen dit jaar dus nog meer tuinbezitters blij te maken en de natuur in stad en dorp verder te helpen. En als de bomen en struiken groter worden kunnen zij op hun beurt ook weer helpen om meer water vast te houden als buffer voor in tijden van grote droogte, schaduw te geven in hete zomers en, ook heel belangrijk, om CO₂ vast te leggen, wat nodig is om het klimaatprobleem tegen te gaan.

Gezocht: enthousiaste project assistent

ZMf is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die als project assistent wil fungeren voor de uitdeelactie. We zoeken iemand met enige administratieve en organisatorische ervaring. Het is geen ingewikkeld werk, het is wel handig als je taalvaardig bent en het leuk vindt om met mensen te communiceren, onder andere met de tuinbezitters en met vrijwilligers van de ophaallocaties en deelnemende gemeenten. Plan Boom coördinator Melissa Ernst van ZMf coördineert de actie en zij zal nauw met je samenwerken in de organisatie en uitvoering.

Praktische informatie

De periode waarvoor we hulp zoeken start half juni en loopt t/m september minus de zomervakantie. Tijdens de actie kunnen particulieren de boompjes bestellen via onze website. En eind november/ begin december hebben we opnieuw hulp nodig rondom het afhaalmoment van de boompjes.
Het gaat om zo’n 6 tot 12 uur per week, bij voorkeur verspreidt over de week. Deels kan er vanuit huis gewerkt worden, maar je bent ook welkom om te werken vanuit ons circulaire kantoor in Middelburg, in ZB Bibliotheek van Zeeland. Een financiële vergoeding voor je hulp is bespreekbaar. Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact met Melissa Ernst via email mernst@zmf.nl of bel even naar 06 12483494.

Wij kijken al uit naar onze samenwerking!

Tags:

Vragen of aanmelden?

Profiel Melissa Ernst

Melissa Ernst

Projectleider Energietransitie, Biodiversiteit, Landbouw