Nachtliefhebbers opgelet: Nacht van de Nacht hoogstwaarschijnlijk weer fysiek!

Nachtliefhebbers opgelet: Nacht van de Nacht hoogstwaarschijnlijk weer fysiek!

Het ziet ernaar uit dat we dit jaar weer een echte Nacht van de Nacht mogen beleven met fysieke activiteiten! Dus doe mee en organiseer een ‘donkere’ activiteit ergens in Zeeland tijdens de Nacht van de Nacht op 30 oktober 2021.

21 juni 2021

Doe mee!

ZMf organiseert de Nacht van de Nacht in Zeeland om aandacht te vragen voor het probleem van lichthinder en om de donkere nacht te vieren. Doe je ook mee?! Organiseer op zaterdag 30 oktober 2021 jouw creatieve ‘donkere’ activiteit en draag daarmee uit hoe mooi en belangrijk de donkere nacht is.

Nachtliefhebbers, meld je aan met je eigen nachtactiviteit!

21 juni 2021

Eenvoudige oplossingen

Steeds meer mensen en bedrijven zijn zich bewust van de nadelen en schadelijkheid van nachtverlichting die ze onnodig aanlaten. Gelukkig doen er dan ook steeds meer mensen hun onnodige verlichting ’s nachts uit. Toch blijft er nog werk aan de winkel, want ondanks dat groeiende bewustzijn is  Nederland is nog steeds één van de meest verlichte landen ter wereld. Dat is niet nodig! Er zijn tegenwoordig steeds meer technieken waardoor
lichthinder en onnodig energieverbruik verminderd kunnen worden. Vaak zijn er met relatief eenvoudige aanpassingen goede resultaten te behalen, denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van bewegingssensoren voor verlichting, die niet alleen energie en geld besparen, maar ook nog eens effectiever zijn voor bewakingsdoeleinden.

21 juni 2021

Fotografen gezocht

Om bewustzijn omtrent lichtvervuiling en onnodig energieverbruik tegen te gaan, is er in 2020 een leuke actie uitgevoerd: in het holst van de nacht zijn in heel Nederland 50 fotografen op pad gegaan. Zij fotografeerden meer dan 1300 bedrijven. Daaruit bleek dat ruim 70% van hen onnodig licht aanliet. Op basis daarvan zijn deze bedrijven door ons benaderd en velen van hen beloofde verbetering. Ook werd het meldpunt lichthinder gelanceerd, waar binnen twee weken al meer dan 300 meldingen op binnenkwamen.

Naar aanleiding van de succesvolle actie uit 2020 willen wij ook dit jaar weer foto’s laten maken. Daarom zijn we op zoek naar nachtfotografen! De bedoeling is om per gemeente, tussen 23.30 uur en 02.30 uur, tussen de 30 en 50 foto’s te maken van bedrijven, ongeacht of het licht bij hen aan of uit is. Zo kunnen wij een indruk krijgen van bedrijfsverlichting in de nachtelijke uren. Het is belangrijk voor ons onderzoek dat je per foto noteert om welk bedrijf het gaat. Zo kunnen wij met de bedrijven in gesprek gaan en hen adviseren over het verminderen van lichthinder.

De nachtfotograaf krijgt als beloning krijgt voor iedere gemeente die hij bezoekt en vastlegt een waardebon ter waarde van 50 euro.

Interesse? Stuur een mailtje naar mernst@zmf.nl

Naar de uitnodiging

Tags: