Jaarlijkse boompjes uitdeelactie groeit: DELTA Energie verdubbelt aantal bomen

Jaarlijkse boompjes uitdeelactie groeit: DELTA Energie verdubbelt aantal bomen

Meer dan 36.000 boompjes gaan dit jaar hun weg vinden naar Zeeuwse particuliere tuinen tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar deelden we al 18.000 jonge bomen uit, dit keer kunnen we dat aantal verdubbelen dankzij een bijdrage van DELTA Energie. De uitdeelactie wordt voor de vierde keer op rij georganiseerd door ZMf samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden en vele vrijwilligers van lokale initiatieven. Ook álle Zeeuwse gemeenten financieren weer mee, evenals de woningcorporaties Clavis, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen (Terneuzen en Hulst) en Beveland Wonen.

10 juli 2024

Met een boompje in je tuin, draag je bij aan een groener, gezonder en klimaatbestendig Zeeland. Doe dus mee en bestel op dinsdag 10 september 2024 vanaf 9.00 uur gratis boompjes op www.zmf.nl.

DELTA Energie verdubbelt het aantal bomen

Dit jaar doet voor het eerst ook DELTA Energie mee als sponsor van de Gratis Boompjes Uitdeelactie en verdubbelt het aantal bomen dat we eerder konden uitdelen. De Zeeuwse energieleverancier ondersteunt jaarlijks diverse Zeeuwse natuurprojecten waarvan het planten van bomen een belangrijk onderdeel is. Eerder dit jaar werden dankzij DELTA Energie ook al 20.000 bomen geplant in bosgebieden bij Biggekerke en IJzendijke.

‘DELTA Energie ondersteunt al enkele jaren actief het planten van nieuwe bomen. Want iedere nieuwe boom is waardevol in het tegengaan van klimaatverandering. Bovendien dragen bomen bij aan de biodiversiteit. De Gratis Boompjes Uitdeelactie brengt natuur letterlijk in je achtertuin. Daardoor draagt de actie bij aan het besef dat natuur onmisbaar is voor een leefbare wereld. Juist daarom verdubbelen we nu het aantal bomen dat door ZMf en partners uitgedeeld wordt.’ – directeur Bram Drewes van DELTA Energie.

ZMf is blij met nog meer bomen

Bomen zijn luchtstofzuigers en kunnen heel veel Co2 uit de lucht halen. Zo helpen ze klimaatverandering tegen te gaan. Ze geven bovendien schaduw en houden de grond langer vochtig in droge tijden. Ze zijn daarnaast ook essentieel voor de biodiversiteit, bieden dieren voedsel en beschutting. Dus, hoe meer boompjes, hoe beter. Vorig jaar hebben we de mijlpaal van 100.000 nieuwe bomen in Zeeland gehaald. Met de 36.000 jonge bomen die erbij gaan komen zetten we weer een stevige stap in de richting van onze doelstelling; voor iedere Zeeuw een boom.

We zijn heel blij dat we nu twee keer zoveel boompjes kunnen uitdelen als vorig jaar. Ze gaan altijd als een malle. Eerder waren ze in amper een half uur op. Nu kunnen we nog meer mensen blij maken. – Ira von Harras, directeur ZMf.

Inheemse boompjes uitkiezen

Bestellers kunnen tijdens de Gratis Boompjes Uitdeelactie kiezen uit maar liefst 12 verschillende inheemse soorten boompjes (maximaal 6 boompjes in totaal). Dat zijn soorten zijn die van oudsher in Nederland voorkomen. Dieren, zoals vogels en insecten, hebben hier het meeste baat bij. De eerdere uitdeelacties bleken een heel groot succes, dus wees er snel bij op dinsdag 10 september 2024, want op is op! Meer informatie over de actie vind je op www.zmf.nl

Tags: