Mensenketting tegen Tihange

25 juni 2017

Locatie:  Tihange (België)

Op zondag 25 junig organiseert WISE Nederland een mensenketting met als doel om de kerncentrales in Tihange (België) te sluiten. De kerncentrales vormen een groot risico voor de inwoners in zowel Nederland en België.

Een mensenketting van 90 kilometer (!) tussen Aaken, Maastricht, Luik en Tihange. Tienduizenden mensen die de sluiting van de gevaarlijke reactoren in Tihange eisen. Een samenwerkinsgverband van organisaties in België, Duitsland en Nederland organiseert dit. WISE is verantwoordelijk voor de mobilisatie van mensen uit Nederland.

WISE organiseert ook bussen uit 15 plaatsen (buiten Limburg) naar de grote actie op 25 juni in Limburg.

Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Deventer, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Almelo, Bergen op Zoom en Middelburg kun je voor heel weinig geld mee naar de actie. Je moet je wel even opgeven. En goed om te weten, de SP vergoed de helft van je buskaartje (als je lid bent). We zijn nog in gesprek met de Partij voor de Dieren en GroenLinks (die de actie ook steunen) om te zien of zij hetzelfde kunnen doen. 

Er is heel veeel hulp nodig. Wil je vanuit Nederland meehelpen met de mobilisatie, logistiek, PR, financiën? Neem contact op via info@wisenederland.nl 

Overige activiteiten