Flower Power in de polder en Wierewaaien aan zee!

20 juni 2018
Tijd:  10.30 - 16.15 uur
Locatie:  De Zeeuwse Delta

Op 20 juni, de langste dag van het jaar organiseert het IVN, instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling De Zeeuwse Delta, een kleurrijk en spetterend arrangement waarbij alle zintuigen aan bod komen en zoals je van het IVN mag verwachten beleving hoog in het vaandel staat. Genieten van geuren, kleuren en smaken van zoet tot zilt.

Flower Power in de polder!
Te beginnen met een bezoek aan de tuin van Dieneke Klompe. Deze boerin te Zonnemaire, kweekt met passie (eetbare) planten en bloemen en  vergeten groenten. Een feest voor het oog, genieten van geuren en proeven van bijzondere smaken in haar prachtige tuin. Na de koffie of thee met eigengebakken lekkers is de beleving van haar biologische tuin, een fanfare voor je zintuigen. Na de rondleiding  is het nagenieten met eigengemaakte soep en hartige taart.

Na de lunch vertrekken we met eigen vervoer naar Neeltje Jans voor een bijzondere kustactiviteit:

Wierewaaien aan zee!
Hier worden we opgewacht door Wierewaaiers Ellen Schoenmakers en Guido Krijger en maken we kennis met de zilte planten van de zee, de wilde wieren. Rondom laagwater zien we wat wieren zijn, welke verschillen er zijn en in welke zone de verschillende soorten leven. Ook de voedingswaarde komt aan bod, want wieren worden niet voor niets het voedsel van de toekomst genoemd.  Volgens Ellen en Guido is zeewier magisch, het zit bomvol voedingsstoffen, vitamines, sporenelementen en mineralen. Bovendien is het eten van zeewier als vleesvervanger ook goed voor de Aarde en leidt niet tot gezondheidsklachten, uitgeputte hulpbronnen en milieuproblemen zoals bij de vleesconsumptie.

Deze ontdekkingsreis naar de planten van de zee wordt afgesloten met een kleine proeverij, een door de deelnemers terplekke zelfgemaakte sushi!

Het programma

10.30 uur-11.00 uur
Ontvangst met koffie of thee en huisgemaakte cake met uiteraard ingrediënten uit de bloementuin

11.00-12.00 uur
Rondleiding met boerin Dieneke Klompe door haar tuin

12.15-13.15 uur
Lunch met  een kopje eigengemaakte soep en een puntje hartige taart, alles eigengemaakt

13.30-14.00 uur
Met eigen vervoer richting kust naar het voormalig werkeiland Neeltje Jans aan de Noordzeezijde  bij het ir J.W. Topshuis

14.00-16.15 uur
Wilde wierenwandeling onder de bezielende leiding van de Wierewaaiers

16.15 uur
Einde van het programma

De kosten voor dit arrangement zijn inclusief lunch en genoemde hapjes en drankjes: €47,00 en voor IVN-leden € 35,00. Aanmelden voor 13 juni s.v.p.

Na inschrijving via de website www.ivn.nl/dzd ontvangt u een bevestiging en praktische tips voor deelname.

Overige activiteiten