Energiezuinig en aardgasvrij wonen voor VvE’s

Energiezuinig en aardgasvrij wonen voor VvE’s

Energiebesparing en verduurzaming worden de komende tijd voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) steeds belangrijker bij het beheren en onderhouden van het gezamenlijke bezit, het appartementengebouw. Er zijn ‘nieuwe’ subsidie- en financiële regelingen van kracht voor VvE’s. Daardoor wordt het eenvoudiger om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Tel daar het Zeeuwse Energie Akkoord bij op, dat zegt dat in 2045 alle woningen energieneutraal moeten zijn, dan is het nu de juiste tijd om hiermee aan de slag te gaan.

Veel animo

Op 28 januari 2020 organiseerden het Energie Servicepunt Zeeland (ZMf, Zeeuwind en het Zeeuws Klimaatfonds) samen met de Provincie Zeeland een bijeenkomst voor bestuurders /bewoners van VvE’s over energiezuinig en aardgasvrij wonen. De aanmeldingen waren zo groot, dat we zelf een tweede bijeenkomst organiseren op woensdagmiddag 4 maart in Middelburg. (aanklikbaar maken). Tijdens de bijeenkomst was er volop aandacht hoe je energie bespaart en duurzaam verwarmt aan de hand van inspirerende voorbeelden uit het land. Gevolgd door hoe je de maatregelen slim financiert en hoe je je VvE bijvoorbeeld mee kan krijgen. Klik hier voor de presentaties.

Op 28 januari en 4 maart 2020, respectievelijk in Terneuzen en in Middelburg, organiseerden het Energie Servicepunt Zeeland (ZMf, Zeeuwind en het Zeeuws Klimaatfonds) samen met Provincie Zeeland een bijeenkomst voor bestuurders /bewoners van VvE’s over energiezuinig en aardgasvrij wonen. De belangstelling was zo groot, ruim 200 deelnemers, dat we dus twee bijeenkomsten hebben georganiseerd. Tijdens de bijeenkomsten was er volop aandacht voor hoe je energie bespaart en duurzaam verwarmt aan de hand van inspirerende voorbeelden uit het land. Gevolgd door hoe je de maatregelen slim financiert en hoe je je VvE bewoners mee kan krijgen in het proces van de energietransitie. Ook duurzame energieopwekking met zonnepanelen op eigen of op ‘vreemd’ dak (postcoderoosproject) werd als duurzame kans belicht.

 

Vragen of tips?

Profiel Melissa Ernst

Melissa Ernst

Projectleider Energietransitie, Biodiversiteit, Landbouw