Cursus 'Gezond zijn en gezond blijven' van Velt afdeling Zeeuwse Eilanden

27 februari 2019
Tijd:  19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie:  MEC De Bevelanden, Kattendijksedijk 23, Goes

Na het succes van deze cursus in het voorjaar van 2017, organiseert Velt afdeling Zeeuwse Eilanden in samenwerking met Brigitte Boxstart binnenkort opnieuw een cursus ‘Gezond zijn en Gezond blijven’. In deze cursus wordt vanuit natuurgeneeskundig oogpunt gekeken naar wat je allemaal kunt doen om je gezondheid te bevorderen en te behouden.

Een belangrijk deel van de cursus wordt ingenomen door hoe je voeding als therapie kunt inzetten. Hippocrates wist het al: 'Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding'. Maar wat is precies gezond? Gezonde voeding is niet voor iedereen hetzelfde. Al eet je supergezond, dan toch kun je klachten of overgewicht houden. Je gezondheid begint met gezonde darmen: leer bewust omgaan met je voeding; ontdek wat goed voor je is en wat je beter vermijdt.

Brigitte Boxstart volgde de 4-jarige opleiding Gezondheidstherapie aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg in Antwerpen en heeft een eigen praktijk. Voor de vier lesavonden hebben we een programma opgesteld waarin enerzijds de nodige informatie wordt aangeboden en waarin anderzijds ruimte is voor een stuk interactie.

Wat kun je allemaal verwachten? De volgende onderwerpen komen onder meer aan de orde: Je gezondheid wordt voor een groot deel bepaald door je genen. Maar hoe kun je je gezondheid beïnvloeden door goed te eten? Hoe werkt je spijsvertering en welke rol speelt je darmflora in de opname van de juiste stoffen en de afweer tegen ziekteverwekkers? Hoe kun je je gezondheid bevorderen door te letten op zuren en basen in je voeding? Welke rol speelt je temperament in je voedingsbehoefte? Mensen met verschillend temperament kunnen andere voedingsmiddelen nodig hebben. Verschillende temperamenten hebben ook verschillende manieren nodig om te ontspannen. Leer spelen met je temperament!

En ook: wat is de rol van goede voedselcombinaties bij verteringsklachten en hoe kunnen bijen helpen om onze gezondheid te verbeteren. Ook bitterstoffen en vetten komen aan bod. We gaan kijken naar de mogelijkheden van gemmotherapie, prebiotica en specifieke inhoudsstoffen van bepaalde voeding, naar antioxidanten en vrije radicalen. Wat zijn eenvoudige manieren om te ontgiften en hoe blijf je stress de baas. Kortom: een cursus met heel veel tips over hoe kleine veranderingen al veel verschil kunnen maken!

  • Data: 31 januari, 13, 19 en 27 februari 2019 van 19.30 uur tot 21.30 uur.
  • Locatie: MEC De Bevelanden, Kattendijksedijk 23, Goes
  • Kosten: leden van Velt: € 37,00; niet-leden € 45,00
  • Informatie: bij het secretariaat van de afdeling: VeltZE@MJKlippel.nl
  • Aantal deelnemers: minimaal 12; maximaal 15.
  • Aanmelden: vóór 24 januari 2019 bij het secretariaat van de afdeling: VeltZE @MJKlippel.nl. Je aanmelding is definitief na ontvangst van het cursusgeld op rekening NL76INGB0007472987 t.n.v. VELT Zeeuwse Eilanden o.v.v. 'Cursus Gezond zijn en Gezond blijven' en je Velt-lidnummer (Veltleden) of e-mailadres (niet-leden). Na ontvangst van het cursusgeld wordt je deelname door ons bevestigd.

Overige activiteiten